r
Nosalty Logó

Pávaszem süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Pávaszem süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez és a töltelékhez

A kenéshez

Összesen 420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez és a töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez és a töltelékhez

A kenéshez

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    289.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3021.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.4 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1380 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 5042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétszedjük, a fehérjéből cukorral fényes, krémes habot készítünk.
  2. Az élesztőt egy csipet cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A tojássárgáját egy tálba öntjük, hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, a felfutott élesztőt, sózzuk és elkeverjük.

A krémhez és a töltelékhez

  1. Hozzászitáljuk a lisztet, és ezzel finoman kidolgozzuk. Nem kell sokáig fárasztani a tésztát, gyorsan összeáll.
  2. Három részre vágjuk, ezeket egyenként sütőpapíron kinyújtjuk úgy, hogy egy gáztepsiben egymás mellett, keresztbe fektetve elférjenek majd.
  3. Mindegyik téglalapot, hosszanti irányban, két oldalon végigrakjuk szorosan jól lecsepegtetett meggyel, majd ráhajtjuk a tésztát, amivel felgöngyöljük kicsit. Ebben a sütőpapír lehet a segítségünkre. A tészta elég vajas nem ragad hozzá.
  4. A cukros tojáshabba belekeverjük a finomra darált diót, ezt habzsákba töltjük.

A kenéshez

  1. Egy kiskanál tejföllel kikevert tojássárgával megkenjük a meggyel töltött tésztát mindenhol.
  2. Majd diós tojáshabbal betöltjük és az előmelegített sütőbe toljuk úgy 40 percre sülni, de közben figyeljük, általában, amire szép aranybarna lesz a tészta teteje, addigra mindenhol átsül.
  3. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük. Másnap is csodálatosan friss marad. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 185
  • Össznézettség: 17447
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valószínűleg pávaszemként láttátok, vagy kóstoltátok a legtöbben ezt a sütit, azonban más fedőneveken is felbukkan, különböző szín és ízkombinációban. A tészta két oldalról való felcsavarásával két szemet formáz, így nem meglepő, hogy macskaszemként is emlegetik. A legkreatívabb név, amit találtam róla: a rádiós süti, de engem inkább színházi kukkerra emlékeztet. Édességek elnevezésénél gyakori az állatnevek használata, de ha belegondolunk a pávának és a macskának sokkal inkább mandula formájú szeme van, nem ilyen kerek, mint a sütinek, ha szigorúan maradunk az állatoknál, legyen bagolyszem!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...