r
Nosalty Logó

Patagóniai egész báránysült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sajtospiritos
Patagóniai egész báránysült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Fűszerkeverék

Bárány sütése

Összesen 2380 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Fűszerkeverék

Bárány sütése

Összesen 28542 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Fűszerkeverék

Bárány sütése

Összesen 271 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    195 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4171.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    2264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2380 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1695 g

Zsír

  • Összesen
    2339.7 g
  • Telített zsírsav
    975 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    989 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    212 g
  • Koleszterin
    7200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50059.6 g
  • Cink
    335 mg
  • Szelén
    1982 mg
  • Kálcium
    1837 mg
  • Vas
    171 mg
  • Magnézium
    2387 mg
  • Foszfor
    16160 mg
  • Nátrium
    27173 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    6289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    239 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    612 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2000 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 28542 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Bárány sütése

Elkészítés

Fűszerkeverék

  1. A nagy csokor rozmaring kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük.

Bárány sütése

  1. Az egész bárányt a mellkasánál felvágjuk, majd szétnyitjuk, ugyanezt megismételjük a farokrésznél is. Csak hogy ne hozzuk a frászt barátainkra, családunkra, azért már vágott bárányt javaslom erre a célra.
  2. A hátánál bevágjuk pár centiméter mélyen, hogy jobban bedolgozhassuk a fűszereket és a sót. Igen most jön a sózás. Kézzel alaposan eldörzsöljük a sót. Ezután egy pillanatra visszanézünk az ámultan figyelő barátokra, és egy koccintással a következő feladatra fókuszálunk.
  3. A bárányt a lábainál átszúrva felfeszítjük leginkább pentagrammára hasonlító, kényelmes sütési pozícióba. Ezután a nagy lángra kapott hasábok mellett kezdjük el sütni de nem rögtön a tűz felett. Ezen a ponton elég nehéz lesz elmagyarázni a már nagyon éhes és/vagy részeg barátaidnak, hogy most 4-5 óra fog kelleni, amíg kész nem lesz. Innentől kezdve már csak az a dolgunk, hogy a bárány lassan, de elegendő hőt kapjon, ne égjen meg. Egy nagy fóliával rásegíthetünk, hogy a másik oldalról is melegedjen. Mindamellett fél óránként forgatjuk, és ilyenkor alaposan megkenjük a fűszeres páccal.
  4. Bármennyire is nyomás alatt leszünk, nem szabad engednünk, hogy a nagyon éhesek gyorsítani próbálják a folyamatot. Nem lesz ugyanis hamarabb kész, ha közelebb van a tűzhöz, ellenben megéghet. Kitartás és türelem! A végeredmény fantasztikus lesz.
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1124
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 23.

Ajánló

Kenyér és savanyúság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Patagóniai egész báránysült
Sajtospiritos 57 recept

Egy  barátom házasodni készült, és a legénybúcsús nagy összejövetelre kívánsága egy egész bárány volt.   Rengeteg éhes jó barát, sör és metál, esetleg elektronikus zene. Aztán persze meg az egész bárány. Ezt nem lehet elrontani, már csak egy jó felfüggesztés, pár drót, és a bárány sütésre készen várja a beteljesülését. Hála egy chilei munkatársamnak, a patagóniai bárány recept minden ígéretet felülmúlt!

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Bárány sütése

Címlapról ajánljuk

4 nyomós ok, miért ne dobd a tök héját a...

A sütőtök azon alapanyagok közé tartozik, aminek minden részét fel tudjuk használni. Nem kérdés, hogy húsából milyen finomságok születnek, és a benne rejlő magokból isteni ropogtatnivaló készülhet, de héjáról valamiért nem szeretünk tudomást venni. Nagy hiba, mert aki hobbiszinten űzi a kertészkedés műfaját, annak érdemes kihasználnia a sütőtökhéj szuperképességeit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...