r
Nosalty Logó

Pasta primavera verde

Rosanics Petra
Pasta primavera verde
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

zöldségek

zöldségpesztó

442
Kalória
15.4g
Fehérje
64.3g
Szénhidrát
14.7g
Zsír
164.2g
Víz
-
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

zöldségek

zöldségpesztó

Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

zöldségek

zöldségpesztó

Összesen 1765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

zöldségek

zöldségpesztó

Összesen 150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2531 micro
Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    257.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    657 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    985 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1261 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    4787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10125 micro
Összesen 1765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

zöldségek

  1. Főzzük al dentére a tésztát. A főzővízből tegyünk félre 1-1,5 decit, majd szűrjük le.
  2. 1-2 kanál olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a finomra zúzott fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a tetszőlegesen feldarabolt zöldségeinket - nálam most spárga, zöldbab és zöldborsó került bele. Nyugodtan használjunk mirelit zöldségeket is, csak engedjük fel előbb.
  4. Lefedve pároljuk puhára a zöldségeket, majd fedő nélkül pirítsuk le őket kissé. Amikor kész, tegyük félre.
  5. Pakoljuk késes aprítóba a zöldségek harmadát, kb. 1 decit a félretett főzővízből, 2-3 kanál olívaolajat, némi fenyőmagot és sörélesztőpelyhet. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, illetve ha van, pakoljunk bele bazsalikomot vagy petrezselymet is.
  6. Turmixoljuk krémesre a zöldséges pürét, majd öntsük vissza a párolt zöldségekre, és adjuk hozzá a kifőtt tésztát is.
  7. Rottyantsunk rajta egyet, majd azon melegében tálaljuk. Szórjuk meg extra petrezselyemmel és sörélesztőpehellyel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p

Szuperfriss ízkavalkád ez a csupazöld pasta primavera, ami után bárki megnyalná mind a tíz ujját. Ráadásul az idényzöldségeknek éppolyan tökéletes felhasználási módja, mint a fagyasztóban pihenő zöldségféléknek. Ez a verzió most teljesen vegán, de húsfogyasztók is bátran próbálkozzanak vele, ez esetben a sörélesztőpelyhet nyugodtan cseréljétek le parmezánra.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...