r
Nosalty Logó

Párolt csirke fűszeres mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Párolt csirke fűszeres mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1495 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 373 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1495 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    869 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet szép szeletekre vágjuk. Ha combból készítjük, lehúzhatjuk a bőrét, és kettévágjuk.
  2. Mély serpenyőbe tesszük, alaplében megpároljuk.
  3. A hagymát, fokhagymát kockára vágjuk.
  4. Hozzáadjuk a csirkéhez a többi fűszerrel együtt.
  5. Ráöntjük a citromlevet, és tovább pároljuk 10-15 percig (a combot 30 percig).
  6. A lisztet, paradicsomot, paprikát és a tejszínt egy mártásos edényben simára keverjük.
  7. Szűrőn keresztül hozzáadjuk a főzőlevet, majd felfőzzük.
  8. Szükség szerint ízesítjük.
  9. A készre párolt húsokat ezzel a mártással locsoljuk meg.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9774
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Ajánló

Rizzsel, héjában főtt burgonyával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkét nem lehet megunni. Nagyon sokféleképpen elkészíthető. Könnyen emészthető, magas tápanyagtartalmú fehérjéket tartalmaz, és kevés zsírt. Ez a recept a különösen könnyű ételek kedvelőinek való.(Forrás:Mester kiadó receptkártya sorozat.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...