Parmigiana Di Melanzane
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Elementsaqua
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
300g padlizsán71 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g mozzarella224 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
Összesen
674
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1200g padlizsán285 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1200g konzerv paradicsom192 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g mozzarella897 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
Összesen
2701
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
39.1g padlizsán9 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
39.1g konzerv paradicsom6 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.8g mozzarella29 kcal
-
6.5g parmezán sajt26 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
Összesen
88
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2988.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 1109 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 989 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 622 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1005 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 8235 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
674
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.5 g
Zsír
-
Összesen 177.7 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11955.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 4437 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 2970 mg
-
Nátrium 3957 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 2488 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1258 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 924 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4021 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 32940 micro
-
Lut-zea 2113 micro
Összesen
2701
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1074 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
3 db padlizsán
-
5 ek olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi bors
-
30 dkg mozzarella
-
1 marék bazsalikom
Elkészítés
- A padlizsánokat vágjuk vékony, kb. 3-4 mm vastag csíkokra. Amennyiben nem sikerül ennyire vékonyan, ne aggódjunk, átsül, és brutál finom lesz vastagabban is. A padlizsánszeleteket tegyük rétegezve zöldségszűrőbe, rétegenként sózzuk meg durva szemű sóval. Tegyünk egy tányért is rá, súlyozzuk le. Lehető legtöbb folyadékot vonjuk ki, ne áztassa el az ételt sütés közben.
- Míg a padlizsán csordogál, elkészíthetjük a mártást. A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsuk fel, kevés olívaolajon pároljuk puhára. A paradicsomot ekkor öntsük hozzá, nyomjuk szét a paradicsomokat egy krumplinyomóval. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 percig lassan rotyogtassuk, és kész, húzzuk le a tűzről, és egy marék friss bazsalikommal emeljük a szintet.
- A padlizsánokat folyó víz alatt szabadítsuk meg a sótól, és itassuk le papírtörlővel a vizet. A megszárított padlizsánszeleteket kevés olajon egy- egy percig süssük, majd itassuk le az olajat.
- Jénai- vagy sütőtál aljára tegyünk kevés mártást, padlizsánt, majd újra mártás következik, aztán tépkedjünk mozzarella-darabkákat, és szórjuk rá a mártásra, reszeljünk rá még egy réteg kemény sajtot. Ezt követően addig rétegezzük ebben a sorrendben, amíg a padlizsán el nem fogy, ekkor a mártásra vastagon rakjunk sajtdarabokat, és reszelt kemény sajtot.
- Tegyük be 220 fokos sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre süthetjük. Várjuk meg, míg jól kihűl. Újra langyosítva az igazi. Félbarna vagy toszkán kenyérrel tunkolva az igazi.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3100
- Feltöltés dátuma: 2018. május 11.
Ajánló
Ez egy húsmentes étel, de egyáltalán nem hiányzik belőle. Könnyű elkészíteni, és nyáron előre is elkészülhet, a barátaid imádni fogják egy könnyű bor kíséretében.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Elementsaqua
12 recept
A receptet a streetkitchen oldalon találtam, és már olvasás közben tudtam, hogy ez isteni lesz. Mikor első alkalommal elkészítettem, nem tudtam betelni vele, bár gyerekeim nem imádták ennyire. Alig vártam a másnapot, hisz felmelegítve még jobb lesz.