r
Nosalty Logó

Parmezános-mascarponés zöldség gratin római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Parmezános-mascarponés zöldség gratin római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    3914 micro
  • β-karotin
    9582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    193.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7225.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    2491 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    2313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4568 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    15655 micro
  • β-karotin
    38328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2877 micro
Összesen 2887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    670 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk hideg vízbe.
  2. Megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket.
  3. Kivajazzuk a tálat.
  4. Rétegenként lerakjuk a zöldségeket, minden réteget sózunk, borsozunk, meghintünk szerecsendióval, kakukkfűvel, és reszelt sajttal.
  5. A mascarponét simára keverjük a tejszínnel.
  6. Az edény aljára szórjuk a fokhagymagerezdeket, és a tejszínes keveréket a zöldségréteg alá öntjük.
  7. Hideg sütőben kezdjük meg a sütést, 10 percre 100 C-on, majd emeljük a hőmérsékletet 200 C-ra. Így sütjük további 80 percig.
  8. Kivesszük a tálat a sütőből, a zöldségek tetejét megszórjuk reszelt sajttal és vajdarabokkal, majd további 30 percig, fedő nélkül aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x25x15
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8101
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 07.

Ajánló

A római tálnak hála, a hosszú sütési idő ellenére a zöldségek roppanósak maradnak. Salátával főételnek, húshoz köretnek kiváló. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a  Pataki Kerámiagyár pályázatára írtam és készítettem el. Úgy tűnik, többszörösen is megérte: egyrészt isteni finom lett, másrészt kaptam érte díjacskát :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk