Parmezános-mascarponés zöldség gratin római tálban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
modosa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
175g burgonya101 kcal
-
125g sárgarépa46 kcal
-
75g zöldbab20 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
38g parmezán sajt147 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g vaj36 kcal
Összesen
722
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
700g burgonya404 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
300g zöldbab82 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
2887
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
29.9g burgonya17 kcal
-
21.4g sárgarépa8 kcal
-
12.8g zöldbab4 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
12.8g főzőtejszín17 kcal
-
10.7g mascarpone43 kcal
-
6.4g parmezán sajt25 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
Összesen
124
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1806.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 353.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 3914 micro
-
β-karotin 9582 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 719 micro
Összesen
722
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.5 g
Zsír
-
Összesen 193.3 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7225.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 2491 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 1968 mg
-
Nátrium 2313 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.8 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1415.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4568 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 721 micro
-
α-karotin 15655 micro
-
β-karotin 38328 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2877 micro
Összesen
2887
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 670 micro
-
β-karotin 1639 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sárgarépa
-
10 dkg fehérrépa
-
3 dl főzőtejszín
-
250 g mascarpone
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 dkg vaj
Elkészítés
- A római tálat beáztatjuk hideg vízbe.
- Megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket.
- Kivajazzuk a tálat.
- Rétegenként lerakjuk a zöldségeket, minden réteget sózunk, borsozunk, meghintünk szerecsendióval, kakukkfűvel, és reszelt sajttal.
- A mascarponét simára keverjük a tejszínnel.
- Az edény aljára szórjuk a fokhagymagerezdeket, és a tejszínes keveréket a zöldségréteg alá öntjük.
- Hideg sütőben kezdjük meg a sütést, 10 percre 100 C-on, majd emeljük a hőmérsékletet 200 C-ra. Így sütjük további 80 percig.
- Kivesszük a tálat a sütőből, a zöldségek tetejét megszórjuk reszelt sajttal és vajdarabokkal, majd további 30 percig, fedő nélkül aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x25x15
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8122
- Feltöltés dátuma: 2010. október 07.
Ajánló
A római tálnak hála, a hosszú sütési idő ellenére a zöldségek roppanósak maradnak. Salátával főételnek, húshoz köretnek kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
modosa
50 recept
Ezt a receptet a Pataki Kerámiagyár pályázatára írtam és készítettem el. Úgy tűnik, többszörösen is megérte: egyrészt isteni finom lett, másrészt kaptam érte díjacskát :)