r
Nosalty Logó

Parmezános-mascarponés zöldség gratin római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Parmezános-mascarponés zöldség gratin római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    3914 micro
  • β-karotin
    9582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    193.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7225.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    2491 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    2313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4568 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    15655 micro
  • β-karotin
    38328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2877 micro
Összesen 2887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    670 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk hideg vízbe.
  2. Megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket.
  3. Kivajazzuk a tálat.
  4. Rétegenként lerakjuk a zöldségeket, minden réteget sózunk, borsozunk, meghintünk szerecsendióval, kakukkfűvel, és reszelt sajttal.
  5. A mascarponét simára keverjük a tejszínnel.
  6. Az edény aljára szórjuk a fokhagymagerezdeket, és a tejszínes keveréket a zöldségréteg alá öntjük.
  7. Hideg sütőben kezdjük meg a sütést, 10 percre 100 C-on, majd emeljük a hőmérsékletet 200 C-ra. Így sütjük további 80 percig.
  8. Kivesszük a tálat a sütőből, a zöldségek tetejét megszórjuk reszelt sajttal és vajdarabokkal, majd további 30 percig, fedő nélkül aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x25x15
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8106
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 07.

Ajánló

A római tálnak hála, a hosszú sütési idő ellenére a zöldségek roppanósak maradnak. Salátával főételnek, húshoz köretnek kiváló. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a  Pataki Kerámiagyár pályázatára írtam és készítettem el. Úgy tűnik, többszörösen is megérte: egyrészt isteni finom lett, másrészt kaptam érte díjacskát :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...