Parmezános borsókrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g zöldborsó101 kcal
-
4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
233
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
931
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
57.1g zöldborsó46 kcal
-
13.7g halványító zeller2 kcal
-
9.1g sárgarépa3 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.3g kapor0 kcal
-
6.9g parmezán sajt27 kcal
-
4.6g tejföl9 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
Összesen
106
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 795.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 163.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 645 micro
-
β-karotin 2121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3218 micro
Összesen
233
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3180.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 969 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1061 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 652.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 993 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 2581 micro
-
β-karotin 8483 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 12874 micro
Összesen
931
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 295 micro
-
β-karotin 969 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1471 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldborsó
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 db sárgarépa
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 ek tejföl
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- Ha fagyasztott zöldborsónk van, akkor leforrázzuk, majd elöntjük a levét, mely magába szívta a kellemetlen fagyasztott ízt. Majd 1 l vízben odatesszük főni.
- A sárgarépát, a zellert és a hagymát összepároljuk az olívaolajon. Majd hozzáadjuk a fokhagymát. Végül hozzáadjuk az olajon összepárolt egyveleget a zöldborsóhoz, megsózzuk és forrástól számítva 10-15 perc alatt készre főzzük.
- Amint megfőtt levesünk, leszűrjük, és megtartjuk a levét, mert ezzel fogjuk hígítani tetszés szerint, miután összeturmixoltuk a leves sűrűjét.
- Végül ha még szükséges sózzuk, borsozzuk levesünk, hozzáadjuk a tejfölt, a parmezánt és a felaprított kaprot. Jól összekavarjuk, és máris kész a finom krémlevesünk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5124
- Feltöltés dátuma: 2012. január 27.
Ajánló
Egy szelet finom pirított kenyér.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csutak Enikő
82 recept
Azon kívül, hogy szembetűnően klorofilldús, rendkívül egészséges; a parmezán pedig kihangsúlyozza levesünk igazi krémességét.