r
Nosalty Logó

Párizsi csúcs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Párizsi csúcs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 7348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    503.4 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3867.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    957 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.6 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2929 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2054 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 7348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 482 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A linzertésztához mindent alaposan, de gyorsan összegyúrunk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, és 4-5 cm-es kerek vagy hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk.
  3. Megsütjük 190 fokon 5-7 perc alatt tepsinként.

Krémhez

  1. A tejszínt a cukorral felforraljuk, pár percig főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kakaóport, simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre. Beleteszünk 6 dkg margarint, majd állandó kevergetés mellett újra felforraljuk.
  2. Ha kihűlt, 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  3. Ezután kihabosítjuk, és hozzáadjuk a kihabosított margarint is.
  4. A kis tésztakorongokra csillagcsöves nyomózsákból krémet teszünk.
  5. Ezután 3-4 órára ismét betesszük a hűtőbe dermedni.

Bevonáshoz

  1. Az olajjal a csokit felolvasztjuk, de ne legyen túl meleg. Belemártogatjuk egyénként.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 19989
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párizsi csúcs
Nikóka 172 recept

A csokis linzer receptem alapján készült, csak sokkal több a krém, és kevés a linzertészta!

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...