r
Nosalty Logó

Paradicsomszószos-cukkinis csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Becsei Ágnes
Paradicsomszószos-cukkinis csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A körethez

722
Kalória
32.8g
Fehérje
103.9g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
302g
Víz
200.6g
Koleszterin
6.3g
Rost
6.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 4338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4565 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7662.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    3955 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1811.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2570 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    27388 micro
  • Lut-zea
    6429 micro
Összesen 4338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat a sóval és borssal bedörzsöljük, és sütésálló tálba tesszük. Fóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
  2. Közben a darabolt paradicsom konzerveket egy kis méretű tálba öntjük, hozzáadjuk a felcsíkozott cukkinit, a zúzott fokhagymát, a sót, a ketchupot és a morzsolt kakukkfüvet és petrezselymet. Ezután felforraljuk, és kb. 5 percig közepes lángon főzzük még.
  3. Amikor a csirkéről eltávolítjuk a fóliát, a csirkecombokat leöntjük a paradicsomszósszal. Ezután visszahelyezzük a sütőbe, és 180 fokon további 15 percig sütjük.
  4. A galuskához a tojásokat felverjük kissé, sózzuk, és hozzáadjuk a fokhagymagranulátumot és a vizet. Jól elkeverjük, közben felteszünk egy jó nagy lábas vizet forrni. A tojásokhoz annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska tésztát kapjunk.
  5. Mikor forr a víz, beleszaggatjuk, és megvárjuk, hogy a víz felszínére jöjjön. Adagonként szaggassuk bele, ha feljött, szűrővel szedjük ki, és szaggassuk bele a következő adagot, hogy ne ragadjanak össze a galuskák.
  6. Vegyük ki a húst a sütőből, és a húsokat szedjük ki egy tálra, majd a visszamaradt szószba forgassuk bele a galuskát. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Van egy nagy spirál füzetem, amibe gyűjteni szoktam innen-onnan a recepteket, ott találtam ezt a minap. Még nem próbáltam, gondoltam itt az ideje.:) A sütési idő eltérhet a sütőfajták miatt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!