r
Nosalty Logó

Paradicsomsaláta burgonya croutonnal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Paradicsomsaláta burgonya croutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 340 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1365 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 66 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 340 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1610.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1162 micro
  • β-karotin
    5329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    2679 micro
Összesen 1365 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1259 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30 percig főzzük, leszűrjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk, kockákra vágjuk.
  2. A babot megtisztítjuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Kevés fővő sós vízben lefedve kb. 15 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk.
  3. Az öntethez 350 g paradicsomot meghántunk, a magokat kiszedjük. A fokhagymát megpucoljuk, majd a paradicsommal együtt botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük az ecetet és 4 ek olajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  4. A megmaradt paradicsomot megmossuk, és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és durva kockákra vágjuk.
  5. A paradicsomot, hagymát, zöldbabot és az öntetet összekavarjuk. Legalább 15 percig állni hagyjuk.
  6. A szalonnát egy edényben megpirítjuk, kivesszük. Az edénybe öntjük a maradék olajat, és a burgonya kockákat körbe aranysárgára sütjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd a salátához keverjük.
  7. Az oregánót megmossuk, a leveleket letépkedjük, és a szalonnával együtt a salátára szórjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3549
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom és laktató saláta. Zöldbabbal mutatósabb lett volna, de sajnos otthon csak vajbab volt.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...