r
Nosalty Logó

Paradicsomos töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Paradicsomos töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4367.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1791.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    453 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    54222 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 1475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2521 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat finomra vágjuk. Az egyik felét egy kisebb lábosban 1 kanál olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a bort. Sózzuk, borsozzuk, kis lángon kb. 20 percig főzzük, míg besűrűsödik.
  2. A padlizsánt kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, úgy, hogy azért maradjon egy másfél centis héja és húsa.
  3. A maradék olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és a hagymák másik felét üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kavarjuk. Mehet mellé a padlizsán kikapart belseje, amit előtte felkockáztunk.
  4. Ha kész, hozzáadjuk a paradicsomszósz háromnegyedét, és még 10 percig főzzük.
  5. A padlizsánokat közben 15 percig, 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
  6. Ha kész, kivesszük, és megtöltjük a húsos padlizsános paradicsommal. A maradék paradicsomszószt egy tepsibe öntjük, és beletesszük a padlizsáncsónakokat.
  7. Lereszeljük a mozzarellát, és rászórjuk a padlizsánokra.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha kész, tálalás előtt reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3200
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A padlizsán és a paradicsom tökéletes páros, a variációk tárháza pedig végtelen...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...