Paradicsomos töltött padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
63g darált marhahús89 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g paradicsomlé26 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
30g mozzarella90 kcal
-
29 kcal
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
600g paradicsomlé102 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
120g mozzarella359 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
Összesen
1475
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
37.2g padlizsán9 kcal
-
11.6g darált marhahús17 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27.9g paradicsomlé5 kcal
-
7g vörösbor6 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
5.6g mozzarella17 kcal
-
1.4g parmezán sajt5 kcal
Összesen
70
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1092 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 389 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 448 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 455 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13556 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.5 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4367.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1174 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1557 mg
-
Nátrium 1181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1791.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 453 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1818 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 54222 micro
-
Lut-zea 651 micro
Összesen
1475
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2521 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg darált marhahús
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 dl paradicsomlé
-
1.5 dl vörösbor
-
2 ek olívaolaj
-
12 dkg mozzarella
-
3 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A hagymákat finomra vágjuk. Az egyik felét egy kisebb lábosban 1 kanál olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a bort. Sózzuk, borsozzuk, kis lángon kb. 20 percig főzzük, míg besűrűsödik.
- A padlizsánt kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, úgy, hogy azért maradjon egy másfél centis héja és húsa.
- A maradék olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és a hagymák másik felét üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kavarjuk. Mehet mellé a padlizsán kikapart belseje, amit előtte felkockáztunk.
- Ha kész, hozzáadjuk a paradicsomszósz háromnegyedét, és még 10 percig főzzük.
- A padlizsánokat közben 15 percig, 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
- Ha kész, kivesszük, és megtöltjük a húsos padlizsános paradicsommal. A maradék paradicsomszószt egy tepsibe öntjük, és beletesszük a padlizsáncsónakokat.
- Lereszeljük a mozzarellát, és rászórjuk a padlizsánokra.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha kész, tálalás előtt reszelt parmezánnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3200
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A padlizsán és a paradicsom tökéletes páros, a variációk tárháza pedig végtelen...