r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta húsgombóccal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Paradicsomos tészta húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Összesen 697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Összesen 4184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    920 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    9865 micro
  • Lut-zea
    1521 micro
Összesen 697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8056 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    442 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    3728 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.3 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    4871.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2730 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    934 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    883 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1780 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    5518 micro
  • β-karotin
    26943 micro
  • β-crypt
    2778 micro
  • Likopin
    59193 micro
  • Lut-zea
    9126 micro
Összesen 4184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    976 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A zsemlét kevés vízben vagy tejben áztatjuk, kifacsarjuk, szétmorzsoljuk, vagy a hús után lederáljuk (akkor könnyebb elmosni a darálót). A vöröshagymát meg a fokhagymát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. A gombóc hozzávalóit egybegyúrjuk, 3 cm átmérőjűre formázzuk, és a közepes lángon felhevített olajon megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk.
  3. A szószhoz finomra vágjuk a vöröshagymát, megpirítjuk, és hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát, amit állandóan kevergetve pirítunk, nehogy megégjen.
  4. Hozzáadjuk a sárgarépát lereszelve, a paprikákat meg a cukkinit felkockázva, és 8-10 percig pároljuk.
  5. A sűrített paradicsomot elkeverjük a vízzel, hozzáöntjük a zöldségekhez, most adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a fűszereket, a cukrot.
  6. Jól összekeverjük, visszarakjuk a gombocokat, felforraljuk. Kis lángon főzzük 40 percig, néha óvatosan megkeverve vagy csak megrázogatjuk, hogy ne ragadjanak le a gombócok.
  7. A tésztat kifőzzük. Amikor a szósz készen van, a gombócokat kiszedjük egy tálba, és a tésztát meg a felaprított petrezselymet hozzákeverjük a szószhoz. Tálalaskor mindenki ízlés szerint rakhat a tesztájára a gombócokból.
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12427
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Ajánló

Reszelt parmezán sajt a tetejére, fokhagymás pirítós mellé. Aki nem eszi a paradicsomos ételeket, mert savas, ezt nyugodtan fogyaszthatja, mert a sárgarépa semlegesíti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom születesnapján ez az egyik elmaradhatatlan étel. Olyankor a szószt alaposan le kell turmixoljam, mert a fiatalok kiturkálják a zöldségeket belőle. Ezt tapasztalatból tudom, mert egyszer nem turmixoltam le, hogy lássam, mi lesz.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...