Paradicsomos spagetti fokhagymás gombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pirított gomba
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Paradicsomos ragu
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Tálalás
Összesen
774
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pirított gomba
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
28g vaj201 kcal
Paradicsomos ragu
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Tálalás
Összesen
1549
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pirított gomba
-
33.2g csiperkegomba7 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
Paradicsomos ragu
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
26.6g konzerv paradicsom4 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
4g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Tálalás
Összesen
103
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1210.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 562 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 560 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3345 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 4919 micro
Összesen
774
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2421 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 1120 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1124 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 746 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 1119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 930 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6689 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 9838 micro
Összesen
1549
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 445 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 730 micro
-
Lut-zea 654 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
Pirított gomba
-
50 dkg csiperkegomba
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
2 ek vaj
Paradicsomos ragu
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 csokor bazsalikom
-
só ízlés szerint
Tálalás
-
10 dkg rukkola
Elkészítés
Pirított gomba
- A tésztát sós, lobogó vízben fogkeményre főzzük.
- A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.
- Felöntjük a konzerv paradicsommal, és ízlés szerint fűszerezzük, majd készre főzzük.
- A bazsalikomot felcsíkozzuk, és miutánmár elzártuk alatta a lángot, összeforraljuk a raguval.
- A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Vajon megforgatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és rádobjuk a gombát, majd magas hőmérsékleten lepirítjuk(ez a folyamat addig tart, míg az alatta keletkező folyadékot teljes egészében elveszti, és a gombaszeletek mégegy kis színt is kapnak.) Miután ez megtörtént, sózzuk, frissen őrölt petrezselyemzölddel megszórjuk, és tálalásig félretesszük.
- A tésztát leszűrjük, és alaposan összeforgatjuk a raguval, majd tálra szedjük, és bőségesen megpakoljuk a pirított gombával és a rukkolával.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 476
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 29225
- Feltöltés dátuma: 2013. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Sokkal intenzívebb lesz a gomba íze és jobban átveszi a fokhagyma és a petrezselyemzöld aromáit, ha nem együtt főzzük a mártással, hanem külön lepirítjuk.