r
Nosalty Logó

Paradicsomos spagetti fokhagymás gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Paradicsomos spagetti fokhagymás gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Összesen 774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Összesen 1549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    562 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    560 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3345 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    4919 micro
Összesen 774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6689 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    9838 micro
Összesen 1549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    730 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Elkészítés

Pirított gomba

  1. A tésztát sós, lobogó vízben fogkeményre főzzük.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.
  3. Felöntjük a konzerv paradicsommal, és ízlés szerint fűszerezzük, majd készre főzzük.
  4. A bazsalikomot felcsíkozzuk, és miutánmár elzártuk alatta a lángot, összeforraljuk a raguval.
  5. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Vajon megforgatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és rádobjuk a gombát, majd magas hőmérsékleten lepirítjuk(ez a folyamat addig tart, míg az alatta keletkező folyadékot teljes egészében elveszti, és a gombaszeletek mégegy kis színt is kapnak.) Miután ez megtörtént, sózzuk, frissen őrölt petrezselyemzölddel megszórjuk, és tálalásig félretesszük.
  6. A tésztát leszűrjük, és alaposan összeforgatjuk a raguval, majd tálra szedjük, és bőségesen megpakoljuk a pirított gombával és a rukkolával.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 474
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 29120
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos spagetti fokhagymás gombával
A kis gasztronauta 142 recept

Sokkal intenzívebb lesz a gomba íze és jobban átveszi a fokhagyma és a petrezselyemzöld aromáit, ha nem együtt főzzük a mártással, hanem külön lepirítjuk.

Hozzávalók

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...