r
Nosalty Logó

Paradicsomos sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Becsei Ágnes
Paradicsomos sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

326
Kalória
12g
Fehérje
22.8g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
83.7g
Víz
95.1g
Koleszterin
1.4g
Rost
2.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4851 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    2110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    669.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1392 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    2546 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    10294 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 2608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    818 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet sóval, 5 ek vízzel és a vajjal sima tésztává gyúrjuk. Ha túl száraz, cseppenként még egy kevés vizet gyúrunk bele. A tortaformát úgy béleljük ki a tésztával, hogy 3 cm magas pereme is legyen. 30 percig hűtjük.
  2. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A töltelékhez a hagymákat apróra vágjuk, és olajban üvegesre pároljuk, majd kihűtjük.
  3. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és karikákra vágjuk. (Én nem hámoztam meg.)
  4. A bazsalikomot csíkokra szeljük. A tojást, a tejet, néhány csepp tabascót és a hagymákat összekeverjük.
  5. A tésztát takarjuk le alufóliával, és 5 percig süssük (gáz 5. fokozat), majd vegyük le az alufóliát, és süssük még 5 percig.
  6. A sütő hőfokát mérsékeljük 160 fokra, a tésztát a sajt 3/4 részével megszórjuk, majd a paradicsomszeleteket ráfektetjük sűrűn egymás mellé, megsózzuk, megborsozzuk.
  7. A tojásos tejet ráöntjük, és a bazsalikomot, valamint a maradék sajtot rászórjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük.
  8. Kivesszük, 10 percig hűlni hagyjuk, majd 8 szeletre vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 33 x 27 x 4

Egy régebbi receptkártyáról van ez a recept.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!