r
Nosalty Logó

Paradicsomos gombóc Bettyke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos gombóc Bettyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    16944 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4413.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    2173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2212.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2026 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    67778 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 1908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2563 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. A gombócokhoz összekeverjük a darált húst, a tojásokat, a rizst, a megdinsztelt hagymát és a fűszereket. Kisebb gombócokat formálunk belőle.A gombócokat forró olajon megforgatjuk, hogy kissé megpiruljon a külsejük. Óvatosan, nehogy szétessenek a gombócok.
  3. Ezután felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. (Lehet sűrítményt is használni, de akkor több víz szükséges hozzá.)
  4. Ízlés szerint cukrozzuk, és fűszerezzük. Egy kevés só és bors került belea cukor mellé.
  5. Kb. 20 perc elteltével megfőnek a gombócok (ezt kóstolással ellenőrizzük). Ezután nincs más dolog, mint besűríteni. A levéből kiveszünk egy keveset, és elkeverjük benne a lisztet csomómentesen, majd visszaöntjük. Hagyjuk rotyogni, amíg be nem sűrűsödik. (Ha szükséges, mert nem elég sűrű, megismételhetjük ezt a fázist.)
  6. Kész is a finom paradicsomos gombóc.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5097
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom óta egyik kedvenc ételem. Viszonylag gyorsan megvan, és tartalmas főétel. Mivel hús van benne, így a párom is megeszi.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...