r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fokhagymás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Paradicsomos-fokhagymás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 458 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 2743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10710 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 458 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6174 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    3811 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    64263 micro
  • Lut-zea
    3304 micro
Összesen 2743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6185 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Elkészítés

Tésztához

  1. A tej-víz keverékét meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk habosra.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük a tészta hozzávalóit, dagasztó-kelesztő programra állítjuk, hagyjuk, hogy dolgozzon helyettünk. 1 perccel a dagasztás vége előtt adjuk hozzá a feldarabolt aszalt paradicsomot, bazsalikomot és fokhagyma szeleteket (nem úgy, mint én, a felénél).
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, feltekerjük, a végeit összenyomjuk, nyolcas formát hajtva belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarva fél órát kelesztjük.
  4. A megkelt tészta tetejét megkenjük a tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen. 30 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra téve hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1656
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-fokhagymás kenyér
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet "Mennyei manna" blogon találtam, azonnal megtetszett. Ugyan kifelejtettem belőle a sajtot. Így is illatos, pikánsan finom kenyerünk lett.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...