r
Nosalty Logó

Paradicsommártásos kelkáposztatekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Paradicsommártásos kelkáposztatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztatekercsekhez:

A mártáshoz:

Összesen 387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztatekercsekhez:

A mártáshoz:

Összesen 1547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztatekercsekhez:

A mártáshoz:

Összesen 62 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1465 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6119.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    3353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1664.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    564 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5860 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 1547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2273 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A káposztatekercsekhez:

A mártáshoz:

Elkészítés

A káposztatekercsekhez:

  1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, majd forrásban levő sós vízbe tesszük. Villával folyamatosan kiemelünk 16, már megpuhult, külső levelet, és hideg vízbe tesszük. Majd kicsavarjuk, és késsel elvékonyítjuk a leveleken levő vastagabb szárrészt.
  2. A darált húshoz adjuk, az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Az egészet jól összedolgozzuk. Sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. A maradék káposztából kb. 300 g-ot vékonyra felszeletelünk, és a húsos masszába beledolgozzuk.
  3. Egymásra fektetünk 2 káposztalapit, rá teszünk egy adagot a töltelékből, majd feltekerjük, a két végét benyomkodjuk.
  4. A tekercseket egy kevés olajjal kikent tűzállótálba rakjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  5. A mártáshoz az olajat felhevítjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsommal, levessel és tejszínnel. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A tekercseket megforgatjuk, ráöntjük a mártást, és további 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5525
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másfajta töltött káposzta. Tálaljuk sós burgonyával vagy párolt rizzsel.

Hozzávalók

A káposztatekercsekhez:

A mártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...