Paradicsommártásos kelkáposztatekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A káposztatekercsekhez:
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
9 kcal
A mártáshoz:
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
24 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
387
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A káposztatekercsekhez:
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
35 kcal
A mártáshoz:
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
96 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1547
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A káposztatekercsekhez:
-
40.9g kelkáposzta9 kcal
-
20.4g darált sertéshús37 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
A mártáshoz:
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
16.4g passzírozott paradicsom4 kcal
-
10.2g zöldség alaplé1 kcal
-
4.1g főzőtejszín5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
62
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1529.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 838 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 416.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1465 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
387
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 78.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6119.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 1671 mg
-
Nátrium 3353 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1664.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 610 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 290 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 564 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5860 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 55580 micro
-
Lut-zea 719 micro
Összesen
1547
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2273 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
A káposztatekercsekhez:
-
1 közepes db kelkáposzta
-
500 g darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
A mártáshoz:
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
40 dkg passzírozott paradicsom
-
250 ml zöldség alaplé
-
100 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A káposztatekercsekhez:
- A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, majd forrásban levő sós vízbe tesszük. Villával folyamatosan kiemelünk 16, már megpuhult, külső levelet, és hideg vízbe tesszük. Majd kicsavarjuk, és késsel elvékonyítjuk a leveleken levő vastagabb szárrészt.
- A darált húshoz adjuk, az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Az egészet jól összedolgozzuk. Sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. A maradék káposztából kb. 300 g-ot vékonyra felszeletelünk, és a húsos masszába beledolgozzuk.
- Egymásra fektetünk 2 káposztalapit, rá teszünk egy adagot a töltelékből, majd feltekerjük, a két végét benyomkodjuk.
- A tekercseket egy kevés olajjal kikent tűzállótálba rakjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
- A mártáshoz az olajat felhevítjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsommal, levessel és tejszínnel. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A tekercseket megforgatjuk, ráöntjük a mártást, és további 30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5554
- Feltöltés dátuma: 2015. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy másfajta töltött káposzta. Tálaljuk sós burgonyával vagy párolt rizzsel.