Paradicsomleves rizzsel
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g passzírozott paradicsom240 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
500g víz0 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Likopin
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1533.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 1247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 423 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 648 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 34738 micro
-
Lut-zea 62 micro
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Likopin
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6134.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 4989 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.7 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1691.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2591 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 138950 micro
-
Lut-zea 246 micro
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Likopin
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 7222 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
-
10 dl passzírozott paradicsom
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek cukor
-
5 dl víz
-
1 db zeller
-
5 dkg rizs
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát vízszintesen félbevágjuk, a fokhagyma gerezdeket és a zellert negyedeljük.
- Kevés olajat hevítünk, majd a hagymákat megfuttatjuk kevés sóval és borssal.
- A passzírozott paradicsomot ráöntjük a hagymára, felöntjük vízzel, ízesítjük a cukorral, sóval, borssal.
- Beleszórjuk a rizst.
- Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megfő.
- Receptkönyvben: 1118
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 230
- Össznézettség: 515229
- Feltöltés dátuma: 2010. november 11.
Ajánló
A zeller zöldjét is bele lehet tenni. Tálalás előtt vegyük ki a vöröshagyma, -illetve, aki nem kedveli- a zeller darabjait. A víz mennyiségével szabályozható a leves sűrűsége ízlés szerint. Friss paradicsomból is készíthető, igény szerint turmixolva (turmixolás előtt vegyük ki az ízesítő zöldségeket, ha nem szeretnénk túl intenzív ízt), vagy darabosan. A képen látható leves sztívia cseppel készült, ezért kissé sötétebb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Jellemzően hasonló ízvilággal készítették az ételeket anyukáink, mégis a paradicsomleves teljesen eltérő volt a két családnál, így közös nevezőre kellett hoznunk a saját háztartásunk kialakításának kezdetén. Férjecske sósan, borsosan, én pedig édesen szerettem. Sok-sok finomhangolást követően kialakult a "harmadik család" változata, melyet mindketten igazi kedvencnek tekintünk, picit kevesebb édesség, picit kevesebb borsosság, egy pici rizs és máris kész...