r
Nosalty Logó

Paradicsomleves rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Paradicsomleves rizzsel
adag
Főzés
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Likopin
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    423 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 166 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Likopin
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6134.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    4989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1691.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2591 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Likopin
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7222 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát vízszintesen félbevágjuk, a fokhagyma gerezdeket és a zellert negyedeljük.
  2. Kevés olajat hevítünk, majd a hagymákat megfuttatjuk kevés sóval és borssal.
  3. A passzírozott paradicsomot ráöntjük a hagymára, felöntjük vízzel, ízesítjük a cukorral, sóval, borssal.
  4. Beleszórjuk a rizst.
  5. Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megfő.
  • Receptkönyvben: 1118
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 256
  • Össznézettség: 514234
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 11.

Ajánló

A  zeller zöldjét is bele lehet tenni. Tálalás előtt vegyük ki a vöröshagyma, -illetve, aki nem kedveli- a zeller darabjait. A víz mennyiségével szabályozható a leves sűrűsége ízlés szerint. Friss paradicsomból is készíthető, igény szerint turmixolva (turmixolás előtt vegyük ki az ízesítő zöldségeket, ha nem szeretnénk túl intenzív ízt), vagy darabosan. A képen látható leves sztívia cseppel készült, ezért kissé sötétebb.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Jellemzően hasonló ízvilággal készítették az ételeket anyukáink, mégis a paradicsomleves teljesen eltérő volt a két családnál, így közös nevezőre kellett hoznunk a saját háztartásunk kialakításának kezdetén. Férjecske sósan, borsosan, én pedig édesen szerettem. Sok-sok finomhangolást követően kialakult a "harmadik család" változata, melyet mindketten igazi kedvencnek tekintünk, picit kevesebb édesség, picit kevesebb borsosság, egy pici rizs és máris kész...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...