r
Nosalty Logó

Paradicsom alapú csípős savanyúság perzsa módra tartósítószer nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rebeka's Home
Paradicsom alapú csípős savanyúság perzsa módra tartósítószer nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1299 micro
  • β-karotin
    3587 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    17694 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 75 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10615.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    8470 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4239 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15589 micro
  • β-karotin
    43039 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    212325 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 913 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6545 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként pucoljuk meg és tisztítsuk meg a zöldségeket. Fontos, hogy a karfiol rózsáin ne legyen egy kicsi barnaság sem, késsel távolítsuk el.
  2. A karfiolt szedjük olyan apró rózsáira, amilyenre csak tudjuk. Répát, zellerszárat viszonylag kicsi kockákra vágjuk. Egy száraz konyharuhára terítsük ki a feldarabolt hozzávalókat. Amíg mindent szépen előkészítünk, majdnem meg is száradnak, de fontos, hogy a mosás által rákerülő vizet felitassuk a zöldségekről.
  3. A fokhagymát reszeljük le, a zellerleveleket aprítsuk fel, a csípős paprika mennyiségét csökkenthetjük ízlés szerint. Karikára vágjuk fel a paprikát. A 3 db chili paprika kellemesen pikánssá fogja tenni a savanyúságot. Ha friss mentalevelet használunk, azt is aprítsuk fel. A felesleges nedvességet egy papírtörlővel itassuk fel a hozzávalókról.
  4. (Ha van kedvünk 4 kg paradicsomból elkészíthetjük a saját paradicsomszószunkat, de az macerásabb. Éppen ezért én paradicsomszószt és paradicsompürét is használok egyaránt, hogy megfelelő sűrűségű legyen.)
  5. Öntsük a paradicsomszószt és a sűrített paradicsomot egy tapadásmentes lábasba és keverjük el. Kezdjük el főzni közepes hőfokon, míg forrni nem kezd. (Ha úgy tűnik, hogy túl sűrű a szósz, akkor adhatunk hozzá 1 dl vizet.)
  6. Amikor fő adjuk hozzá a friss fűszereket: zellerlevél, chili paprika, reszelt fokhagyma és menta.(Ha szárított mentát használunk, akkor a bazsalikommal együtt adjuk hozzá) Sűrűn kevergessük és főzzük további 5 percig. Ezután adjuk hozzá a sót és kurkumát, majd rotyogtassuk még 5 percig. Ezt követően adjuk hozzá a bazsalikomot, tárkonyt és max. 3 dl ecetet. ( 25%-ból 2 dl is elég, de ízlés szerint lehet az adagot növelni vagy csökkenteni.) Főzzük fel és kóstoljuk meg, hogy megfelel-e a sóssága az ízvilágunknak.
  7. Amint forr, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket: karfiol, zellerszár és sárgarépa. Jól keverjük össze és addig főzzük, míg forrni nem kezd. Ezek után el is zárhatjuk, majd adagoljuk ki tiszta befőttes üvegekbe. Amint kihűlt, tároljuk hűtőben. Legalább két hétig érleljük, mielőtt fogyasztanánk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 440
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 11.

Receptkategóriák

Paradicsom alapú csípős savanyúság perzsa módra tartósítószer nélkül
Rebeka's Home 23 recept

Teljes videót ajánlom hozzá megnézni, itt találjátok! https://youtu.be/8iJOf6C0k4s

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...