r
Nosalty Logó

Paprikás tészta witch konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Paprikás tészta witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    429 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6566 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    4255 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    727 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    9234 micro
  • β-crypt
    2572 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    5192 micro
Összesen 2172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    872 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk alufóliával. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és ujjnyi vastagra felszeleteljük. 2 ek olajjal meglocsoljuk, jól összeforgatjuk vele, rázogassuk meg, hogy egy rétegben legyen. Berakjuk a forró sütőbe, néha megkeverve megsütjük.
  2. A maradék 2 ek olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a kockára vágott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, kicsit pirítsuk meg.
  3. A megsült paprikát, a puhára párolt zöldségeket belerakjuk a turmixba, felöntjük húslevessel, és simára daráljuk.
  4. Kifőzzük a spagettit. Amikor már majdnem kész, néhány merőkanálnyit rakjunk félre a léből, hogy a szószt tudjuk higítani vele, ha szükséges.
  5. Szűrjük le a tésztát, de ne öblítsük le hideg vízzel, rögtön keverjük el a szósszal. A tészta vizéből most adjunk hozzá, ha túl sűrűnek találjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9089
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

Szerintem egy kis fokhagymás kenyér simán lecsúszik mellette. Úgy láttam, itt van egynéhány jó recept.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemcsak paradicsomból lehet ilyen gyönyörű színű szószt készíteni, hanem paprikából is. Gyakran hallom, hogy valaki lemond arról a finomságról a sav miatt. Szerencsére néhány éve megtudtam a megoldást, csak egy sárgarépát kell belereszelni, és az semlegesíti. Maradjunk a paprikánál, érdemes ezt is kipróbálni, mert egészen más ízvilág. Grillen sütöttel is ajánlom, az kicsit macerásabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...