Paprikás lisztben sült hal burgonyasalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tímejjja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A halhoz
-
250g tőkehalfilé205 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A burgonyasalátához
Összesen
1387
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A halhoz
-
1000g tőkehalfilé820 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A burgonyasalátához
Összesen
5535
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A halhoz
-
28.7g tőkehalfilé24 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
A burgonyasalátához
Összesen
159
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 99.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2910 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 790 mg
-
Nátrium 1640 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 525.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
1387
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.2 g
Zsír
-
Összesen 396.6 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11640.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 385 mg
-
Kálcium 840 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 664 mg
-
Foszfor 3161 mg
-
Nátrium 6561 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2101.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 840 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 360 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 899 mg
-
Retinol - A vitamin: 725 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1198 micro
-
β-crypt 261 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 924 micro
Összesen
5535
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
A burgonyasalátához
Elkészítés
A halhoz
- A burgonyát megpucoljuk, ízlés szerint kockára vagy karikára daraboljuk. Sós vízben megfőzzük.
- Amíg hűl a burgonya, elkészítjük a mártást. A hozzávalókat alaposan elkeverjük.
- Ha nagyjából kihűlt a burgonya, hozzákeverjük az öntetet, és hagyjuk tovább hűlni, esetleg hűtőbe tesszük.
- A halat előző nap kivesszük a fagyasztóból, és lassan kiolvasztjuk. Kicsit leöblítjük, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, és ízlés szerinti darabokra vágjuk, picit sózzuk.
- A lisztben alaposan elkeverjük a paprikát, beleforgatjuk a halszeleteket, és forró olajban pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 350
- Tegnapi nézettség: 65
- 7 napos nézettség: 464
- Össznézettség: 229140
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tímejjja
19 recept
A burgonyasaláta akkor lesz a legfinomabb, ha teljesen kihűlt. 1-2 kisebb fej vörös- vagy lilahagymát szeletelhetünk bele.