Paprikás krumpli bográcsban
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
750g burgonya433 kcal
-
75g füstölt szalonna491 kcal
-
75g paprikás kolbász339 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
6 kcal
-
1 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A díszítéshez
-
23g újhagyma zöldje6 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
3000g burgonya1733 kcal
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
-
300g paprikás kolbász1356 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
23 kcal
-
6 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A díszítéshez
-
90g újhagyma zöldje24 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
65.4g burgonya38 kcal
-
6.5g füstölt szalonna43 kcal
-
6.5g paprikás kolbász30 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0.6g hegyes erős paprika0 kcal
-
2.2g tv-paprika0 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A díszítéshez
-
1 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
2.2g paprika0 kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 83.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2097.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 1341 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 667.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 1390 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 829 micro
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 142.2 g
Zsír
-
Összesen 333.6 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8389.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 642 mg
-
Foszfor 1815 mg
-
Nátrium 5365 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.3 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 2669.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 667 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 293 micro
-
β-karotin 5560 micro
-
β-crypt 506 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3314 micro
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 112 micro
-
Lut-zea 72 micro
Hozzávalók
A paprikás krumplihoz
-
3 kg burgonya
-
5 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A díszítéshez
-
3 db újhagyma zöldje
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
Elkészítés
A paprikás krumplihoz
- Pörköltalapot készítünk, a szalonnát apróra vágjuk, beletesszük a bográcsba, zsírjában megpirítjuk.
- A szalonnát kivesszük a bográcsból, félretesszük. A szalonna zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A bográcsot a tűzről levesszük (az őrölt pirospaprika ne keseredjen meg). Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és az egészet kevergetve tovább pirítjuk, s végül kevés (1-2 dl) vízzel felengedjük.
- Így forraljuk fedő alatt, amíg a krumplit megpucoljuk, és kockára vágjuk.
- Végül beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Az egészet felöntjük vízzel, úgy, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesítjük erőspaprikával, beletesszük a negyedbe vágott paradicsomot, paprikát, majd lassú tűzön kb. 40 perc alatt készre főzzük.
- Tejfölös uborkasalátával, kenyérrel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 163
- Össznézettség: 152372
- Feltöltés dátuma: 2010. május 25.
Ajánló
Ha valaki még kiadósabbá szeretné tenni, a virslivel/ lecsókolbásszal egyidejűleg szaggathat bele csipetkét! Savanyúságként kovászos uborka vagy tejfölös uborkasaláta, csípős almapaprika illik leginkább hozzá, tálalhatjuk egyéb magyaros salátákkal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
A paprikás ételek megszületésének elengedhetetlen előfeltétele volt a fűszerpaprika megjelenése a magyarországi konyhákban. A paprikás hús kifejezés először a szegedi piarista rendház rektorának, Klotz Bálintnak a számadáskönyvében fordul elő 1786-ban. A hagyományos magyar ételek közül az egyik legnépszerűbb a paprikás krumpli. Elkészítése egyszerű, és olcsó - ugyanakkor kiadós és kimondottan finom. Megjegyzés: Ne sok vízzel főzzük, éppen csak ellepje. Főzés közben többször óvatosan megkeverjük, vagy a bográcsot forgatjuk, rázogatjuk. Főzés közben gyakran kell kevergetni, mert gyorsan leragad! 1 adag paprikás krumpli 187[Kcal] 4,6 Feh. [g] 3,9 Zsír [g] 33,4 CH [g 5,7 Rost [g] 320 Menn [g]