Panzerotti – tőkehallal töltött, kelt batyu
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
44g finomliszt159 kcal
-
0g só0 kcal
-
1 kcal
-
4g olívaolaj39 kcal
-
23g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g méz3 kcal
A töltelékhez
-
31g tőkehalfilé26 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
6g rukkola2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártogatóhoz
-
0g újhagyma0 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
A tészta összeállítása, sütése és tálalása
-
0g rukkola0 kcal
Összesen
293
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
-
35g olívaolaj309 kcal
-
180g víz0 kcal
-
0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7g méz21 kcal
A töltelékhez
-
250g tőkehalfilé205 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártogatóhoz
-
0g újhagyma0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
A tészta összeállítása, sütése és tálalása
-
0g rukkola0 kcal
Összesen
2321
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
22.3g finomliszt81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
11.4g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g méz1 kcal
A töltelékhez
-
15.9g tőkehalfilé13 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
12.7g póréhagyma3 kcal
-
3.2g rukkola1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártogatóhoz
-
0g újhagyma0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
25.4g konzerv paradicsom4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
A tészta összeállítása, sütése és tálalása
-
0g rukkola0 kcal
Összesen
148
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 121.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1373 micro
-
Lut-zea 794 micro
Összesen
293
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 88.7 g
Zsír
-
Összesen 82.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3804.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1068 mg
-
Nátrium 1801 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 970.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 892 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4926 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 6355 micro
Összesen
2321
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 698 micro
-
Lut-zea 404 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
350 g finomliszt
-
2 csipet só
-
8 g friss élesztő
-
35 g olívaolaj
-
0.5 kávéskanál fűszerpaprika
-
0.5 kk gyömbér
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet szegfűszeg
-
1 csipet szerecsendió
-
1 teáskanál méz
A töltelékhez
-
250 g tőkehalfilé
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 közepes db póréhagyma
-
50 g rukkola
-
2 ek olívaolaj
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
A mártogatóhoz
-
4 g újhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
0.5 csokor petrezselyem
A tészta összeállítása, sütése és tálalása
-
50 csokor rukkola
Elkészítés
A tésztához
- Először a tésztát gyúrjuk be. A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe kis mélyedésbe tördeljük az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és egy kis mézet, hagyjuk kicsit bugyborékolni. Majd elkezdjük összedolgozni, közben fűszerezzük, hozzáadjuk az olívaolajat, és egy kellemes állagú tésztát dagasztunk belőle.
- Konyharuhával letakarva, meleg helyen hagyjuk min. fél órát pihenni, hogy kb. a duplájára megkeljen.
- A tésztából 16 kis gombócot gyúrunk, ezeket lisztezett deszkán, letakarva hagyjuk további fél órát pufisodni.
A töltelékhez
- Miközben kel a tészta, egy serpenyőben előkészítjük a tölteléket. Olívaolajon megpároljuk a tisztított, kockázott póréhagymát.
- Erre dobjuk az ugyancsak tisztított, kockázott halat, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
- Egy perccel, mielőtt kész lenne, rászórjuk az aprított rukkolát és a petrezselymet, majd lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, a tölteléket pedig egy tálba tesszük kihűlni.
A mártogatóhoz
- Ugyanabba a serpenyőben elkészítjük a mártogatóst. A tisztított újhagymát karikázzuk, és olívaolajon megpároljuk, közben ráreszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és ha már illatozik, nyakonöntjük darabolt paradicsommal. A végén friss, aprított petrezselyemmel keverjük el. Félretesszük a tálaláshoz.
A tészta összeállítása, sütése és tálalása
- A tésztagolyókat egyenként korong formájúra nyújtjuk. Egy-egy nagy kanál töltelékkel töltjük, félbehajtva a tészta szélét körben villával lenyomkodjuk.
- A töltött tésztabatyukat egymástól távolabb egy nagy tepsire tesszük (én két etapban sütöttem 2x8 db-ot), és 200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 10 perc alatt készre sütjük, vagy 250 fokon alul-felül sütéssel 8-10 percig sütjük.
- Pici hűlés után, mártogatóssal, friss rukkolával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 757
- Feltöltés dátuma: 2021. március 26.
Ajánló
A töltött félholdakhoz készítettem rusztikus paradicsomos mártogatós! Ti is tegyetek így! Nagyszerű vendégváró falat!
Receptkategóriák
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Olasz húsvéti receptek között találtam ezt az izgalmas töltött batyut, ami kicsit hasonlít a töltött lángosra, de nem olajban sütik. A tészta összetevőit, illetve kinézetét tekintve pedig olyan, mint egy összehajtott pizza vagyis mini calcone. Sokféle töltelékkel készül, én fehér húsú tengeri hallal,és sok finomsággal töltöttem meg. Próbáljátok ki sonkával, tojással, sajttal akár most az ünnepek alatt, vagy bármikor máskor!