r
Nosalty Logó

Panforte - Siennai fűszeres édesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Panforte - Siennai fűszeres édesség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 2591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kandírozott gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, mogyorót és mandulát, a fahéjat és a gyömbért. Az egészet alaposan összekeverjük.
  2. A curot és a mézet egy kis lábasba kimérjük, majd lassú tűzön kavargatva felmelegítjük addig, amíg fel nem olvad a cukor és folyós lesz.
  3. Ha kész, félrehúzzuk a tűzről, és azonnal a száraz keverékünkhöz öntjük. Először kanállal kezdjük el összekeverni a hozzávalókat, majd kézzel gyúrjuk össze. (Attól nem kell félni, ha ragacsos lesz, ne tegyünk hozzá több lisztet, mint az eredetilegelőírt.) Egy nagy homogén labdát formázunk belőle.
  4. Az így kapott ragacsos labdát egy kivajazott kör formájú, kb. 20 cm átmérőjű formába nyomkodjuk a kezünkkel. (Ha van zsírpapírunk, azt is nyugodtan tehetünk alá, de egyébként simán kijön a formából a süti anélkül is.)
  5. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ha kész, rácson hagyjuk hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk. (Mi a kurzuson nagy 20 cm-es formák helyett kb. 10 cm-es formákat használtunk, hogy könnyebb legyen hazavinni és elosztania egymás között a pároknak.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2915
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony előtt került sor az Anna barátnőmtől születésnapomra kapott kurzusra a Chefparade Csoki & süti műhelyében. Maga a helyszín teljesen új volt nekünk, eddig csak a Bécsi úton található főzőiskolájukban jártunk még, ott rendezték meg a Mindmegette receptversenyen nyert gasztrokurzust. Engem ez a kis tiptop csokiműhely teljesen elvarázsolt, ahogy beléptünk, megcsapott a sütőben éppen sülő panforte mesés csokis illata, az egész helyiség fel volt díszítve karácsonyi díszekkel, szólt a Last Christmas a Whamtől és ott volt Csiszér Dóri, aki mosolyogva fogadott minket a kis birodalmában.  A kurzus címe Olasz karácsonyi édességek volt, ennek megfelelően, gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy háromféle klasszikus olasz karácsonyi süteményt készítettünk el. A 3 órás kurzus végén pedig tekintettel a közelgő ünnepekre, be is lehetett csomagolni az elkészített süteményeket.   Az első sütemény, aminek a receptjét hozom, a panforte lesz, mert nekem ez volt a három közül az abszolút újdonság az olasz desszertek világában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...