r
Nosalty Logó

Panettone cukorbetegeknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Panettone cukorbetegeknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2690 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 672 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3197.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 2690 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

  1. A kétféle liszthez adjuk hozzá a sót és a reszelt citromhéjat és keverjük össze.
  2. Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos cukros tejben.
  3. A lágy vajhoz adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, a tojássárgákat, a maradék langyos tejet és keverjük simára.
  4. Ezután öntsük bele a keverőtálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt is.
  5. Ezután kanalazzuk rá a lisztes keveréket, majd a robotgép dagasztó karjával dagasszuk meg a tésztát. Én amikor a gép végzett, még kézzel is átdagasztottam egy kicsit. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)
  6. A megdagasztott tésztát tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, és langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  7. Ameddig kell a tészta, a sütőformát kenjük ki 2 dkg vajjal. A csokoládét pedig vágjuk fel apróra.
  8. Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, majd óvatosan gyúrjuk bele a mazsolát és a csokoládédarabkákat.
  9. Ezután helyezzük bele a sütőformába, majd takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük megint egy órán át.
  10. Amikor újra megkelt, pengével vágjunk keresztet a tészta tetejére, és kenjük le olvasztott vajjal.
  11. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45 percig. Ekkor újra kenjük le a tésztát olvasztott vajjal, és süssük még 15 percig. (a lekenés után, ha nagyon barnulna, akkor takarjuk le alufóliával, és úgy süssük készre)
  12. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd vegyük le a formát, helyezzük a kalácsot rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
  13. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg poreritrittel, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva tároljuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...