Panettone cukorbetegeknek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
211 kcal
-
83 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
5 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g erythritol0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
8g mazsola22 kcal
Összesen
672
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
845 kcal
-
332 kcal
-
200g tej112 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
30g mazsola90 kcal
Összesen
2690
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
94 kcal
-
11.1g teljes kiőrlésű liszt37 kcal
-
22.2g tej12 kcal
-
13.3g vaj96 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1.1g erythritol0 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
12.2g tojás15 kcal
-
5.6g étcsokoládé30 kcal
-
3.3g mazsola10 kcal
Összesen
298
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 799.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
672
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 134.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 622 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3197.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 563 mg
-
Foszfor 1746 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 321.7 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 152 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 977 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 960 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1145 micro
Összesen
2690
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
2 dl tej
-
12 dkg vaj
-
2 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 csipet só
-
1 ek citromhéj
-
1 ek erythritol
-
1 tk vaníliaaroma
-
2 db tojás
-
5 dkg étcsokoládé
-
3 dkg mazsola
Elkészítés
- A kétféle liszthez adjuk hozzá a sót és a reszelt citromhéjat és keverjük össze.
- Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos cukros tejben.
- A lágy vajhoz adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, a tojássárgákat, a maradék langyos tejet és keverjük simára.
- Ezután öntsük bele a keverőtálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt is.
- Ezután kanalazzuk rá a lisztes keveréket, majd a robotgép dagasztó karjával dagasszuk meg a tésztát. Én amikor a gép végzett, még kézzel is átdagasztottam egy kicsit. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)
- A megdagasztott tésztát tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, és langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.
- Ameddig kell a tészta, a sütőformát kenjük ki 2 dkg vajjal. A csokoládét pedig vágjuk fel apróra.
- Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, majd óvatosan gyúrjuk bele a mazsolát és a csokoládédarabkákat.
- Ezután helyezzük bele a sütőformába, majd takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük megint egy órán át.
- Amikor újra megkelt, pengével vágjunk keresztet a tészta tetejére, és kenjük le olvasztott vajjal.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45 percig. Ekkor újra kenjük le a tésztát olvasztott vajjal, és süssük még 15 percig. (a lekenés után, ha nagyon barnulna, akkor takarjuk le alufóliával, és úgy süssük készre)
- A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd vegyük le a formát, helyezzük a kalácsot rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
- Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg poreritrittel, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 21.
Receptjellemzők
Gizi
382 recept
A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva tároljuk.