Palócleves 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
167g juhhús445 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
167g zöldbab45 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
27g paradicsom5 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
2 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
5g disznózsír45 kcal
-
667g víz0 kcal
Összesen
814
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g juhhús2670 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
1000g zöldbab273 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
11 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
4000g víz0 kcal
Összesen
4890
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
12.6g juhhús34 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
12.6g zöldbab3 kcal
-
7.6g burgonya4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.3g kapor1 kcal
-
2g paradicsom0 kcal
-
2.5g paprika0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
2.5g habtejszín7 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0.4g disznózsír3 kcal
-
50.4g víz0 kcal
Összesen
60
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1078.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1128.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 138 micro
-
β-karotin 937 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 686 micro
-
Lut-zea 1202 micro
Összesen
814
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 218.8 g
Zsír
-
Összesen 352.4 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1089 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6469.6 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 1473 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 795 mg
-
Foszfor 2794 mg
-
Nátrium 1090 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.7 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 6773.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2004 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 533 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 425 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 933 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 790 micro
-
α-karotin 827 micro
-
β-karotin 5619 micro
-
β-crypt 261 micro
-
Likopin 4117 micro
-
Lut-zea 7212 micro
Összesen
4890
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 52 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
60
kcal
-
Legnézettebb receptje
-
Hozzávalók
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
60 dkg burgonya
-
3 db babérlevél
-
1 csokor kapor
-
2 kis db paradicsom
-
2 közepes db paprika
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 dl tejföl
-
2 dl habtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek disznózsír
-
4 l víz
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, a zsíronüvegesre dinszteljük.
- Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres. Kicsit hagyjuk csak rajta, és közben rázogatjuk, hogy oda ne égjen.
- Rádobjuk a megtisztított, kockára vágott húst.
- Közben a felkockázott krumplit feltesszük sósvízbenfőni a babérlevelekkel, úgy, hogy a víz éppen hogy ellepje.Nem kell teljesen puhára, mert együtt is kell még főnie a többi hozzávalóval.
- Egy nagy, 5 literes lábasban majdnem készre főzzük a zöldbabot, a paradicsomot és a paprikákat.
- Ha a pörkölt készen van,a krumpli és a zöldbab majdnem megpuhult, akkor minden hozzávalót átöntünk a zöldbabos fazékba (ezért van szükség az 5 literes űrtartalomra).
- A tejfölt elkeverjük a liszttel, és ha a levesalap újraforrt, hozzáöntjük.
- 5 perc múlva beleöntjük a tejszínt, a finomra vágott kaprot és a fokhagymát.
- Még 3-5 percig főzzük alacsony lángon.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 2879
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 360
- Össznézettség: 809988
- Feltöltés dátuma: 2010. január 17.
Ajánló
Szerintem táláláskor beletett plusz tejföllel és puha belű, ropogós héjú fehérkenyérrel az igazi!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Hát eljött a magyar konyha napja a kollégiumban...a levest én kaptam. Gondoltam, kicsit kreatívabb leszek annál, hogy gulyáslevest készítsek, a "magyaros" ízek azonban kötelezőek voltak, így nyert a palóceves. Nem mintha sokat kellett volna gondolkodni, mivel ez az egyik kedvenc levesem. Nagyon finom, nagyon laktató, és ha a pörköltet előre elkészítjük, az egész nem tart tovább 30 percnél.