r
Nosalty Logó

Palócleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Palócleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4890 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    218.8 g

Zsír

  • Összesen
    352.4 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6469.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    795 mg
  • Foszfor
    2794 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    6773.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2004 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    933 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    827 micro
  • β-karotin
    5619 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    7212 micro
Összesen 4890 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a zsíronüvegesre dinszteljük.
  2. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres. Kicsit hagyjuk csak rajta, és közben rázogatjuk, hogy oda ne égjen.
  3. Rádobjuk a megtisztított, kockára vágott húst.
  4. Közben a felkockázott krumplit feltesszük sósvízbenfőni a babérlevelekkel, úgy, hogy a víz éppen hogy ellepje.Nem kell teljesen puhára, mert együtt is kell még főnie a többi hozzávalóval.
  5. Egy nagy, 5 literes lábasban majdnem készre főzzük a zöldbabot, a paradicsomot és a paprikákat.
  6. Ha a pörkölt készen van,a krumpli és a zöldbab majdnem megpuhult, akkor minden hozzávalót átöntünk a zöldbabos fazékba (ezért van szükség az 5 literes űrtartalomra).
  7. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és ha a levesalap újraforrt, hozzáöntjük.
  8. 5 perc múlva beleöntjük a tejszínt, a finomra vágott kaprot és a fokhagymát.
  9. Még 3-5 percig főzzük alacsony lángon.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2879
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 360
  • Össznézettség: 809988
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 17.

Ajánló

Szerintem táláláskor beletett plusz tejföllel és puha belű, ropogós héjú fehérkenyérrel az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát eljött a magyar konyha napja a kollégiumban...a levest én kaptam. Gondoltam, kicsit kreatívabb leszek annál, hogy gulyáslevest készítsek, a "magyaros" ízek azonban kötelezőek voltak, így nyert a palóceves. Nem mintha sokat kellett volna gondolkodni, mivel ez az egyik kedvenc levesem. Nagyon finom, nagyon laktató, és ha a pörköltet előre elkészítjük, az egész nem tart tovább 30 percnél.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...