r
Nosalty Logó

Paleo mézeskalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Somandi
Paleo mézeskalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Mézeskalács

Díszítés

231
Kalória
16.2g
Fehérje
24.2g
Szénhidrátok
8.2g
Zsír
29.5g
Víz
30g
Koleszterin
7.9g
Rost
15.5g
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mézeskalács

Díszítés

Összesen 231 kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mézeskalács

Díszítés

Összesen 2769 kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mézeskalács

Díszítés

Összesen 218 kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 231 kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

Víz

  • Összesen
    353.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2769 kcal
  • 21% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Mézeskalács

  1. A tojásokat a mézzel és az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a puha kókuszolajat is.
  2. Egy másik tálban kimérjük a száraz hozzávalókat, beletesszük a fűszereket, a psylliumot és a szódabikarbónát.
  3. A két tál tartalmát összevegyítjük, és elkezdjük kézzel masszírozni a tésztát, lassan adagolva hozzátesszük a vizet is.
  4. Amikor elértük a megfelelő ruganyos állagot, betesszük a hűtőbe. (A tervem az volt, hogy következő nap látunk hozzá a szaggatásnak, de az élet úgy hozta, hogy csak 3 nappal később fogtunk neki.)
  5. Nyújtás előtt kb. 1/2 órával kivesszük a hűtőből a tésztát, hogy akklimatizálódjon, sütőpapírral letakart nyújtódeszkára tesszük a massza felét, egyszerre csak ennyivel dolgoztunk. Folpackkal letakarjuk, és kinyújtjuk, nem túl vékonyra, kb. 7-8 mm-re, majd a formáinkkal kiszaggatjuk, a maradékot összegyúrjuk, újra nyújtjuk, szaggatjuk, amíg el nem fogy.
  6. 180 °C-ra előmelegített alsó-felső sütéssel sütjük 15 percig, majd gyors kenés következik. 1 tojást kikeverünk egy kevés eritrittel, és kenőtollal átpemzlizzük őket, majd visszatoljuk még 5 percre sülni a kalácsokat.
  7. Rácson kihűtjük, majd jön a díszítés. 1 tojásfehérjét 5 tk. porított eritrittel és néhány csepp citromlével keményre verünk, majd habzsákba töltjük, és kidíszítjük a kalácskákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

2012. novemberétől paleozunk, ezért tavaly tapasztalatlanságom okán szóba sem jöhetett, hogy valódi paleo mézeskalácsot süssek, úgy rémlik, hogy valamelyik rizslisztes verziót sütöttem meg. De az idén már nem kötöttem kompromisszumot, ezt egyébként gyermekeim sem hagyták, főként, hogy az iskolában mindig van közös mézeskalács sütés is, oda pedig egy igazán jó receptet kell vinni. Így már novemberben elkezdtük a kísérleti gyártást. Viszont annyira frenetikus, fantasztikus, csodálatos receptet dobtunk össze már elsőre, hogy nem is kell tovább kísérleteznünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!