Palacsintacsigás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Adryka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
25g cukor97 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
11 kcal
Palacsinta (ahogy én készítem)
-
50g finomliszt182 kcal
-
75g tej42 kcal
-
50g ásványvíz0 kcal
-
18 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g lekvár/ dzsem139 kcal
Pudingos töltelék
-
125g tej70 kcal
-
43 kcal
-
10 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Tojáshab
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
38g cukor145 kcal
Összesen
1192
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
100g cukor387 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
46 kcal
Palacsinta (ahogy én készítem)
-
200g finomliszt728 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g ásványvíz0 kcal
-
71 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
Pudingos töltelék
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Tojáshab
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
4760
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
4g cukor15 kcal
-
8g tej4 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
2g margarin14 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Palacsinta (ahogy én készítem)
-
8g finomliszt29 kcal
-
12g tej7 kcal
-
8g ásványvíz0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
22 kcal
Pudingos töltelék
-
19.9g tej11 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
4g étcsokoládé22 kcal
Tojáshab
-
4.8g tojásfehérje2 kcal
-
6g cukor23 kcal
Összesen
190
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1766 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 575 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.4 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 131.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
1192
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7063.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 2301 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 2219 mg
-
Nátrium 1961 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 805.6 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 526.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 644 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 616 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 823 micro
Összesen
4760
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
2 dl tej
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
5 dkg margarin
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Palacsinta (ahogy én készítem)
-
20 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
1 csipet só
Pudingos töltelék
-
0.5 l tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
Tojáshab
-
3 db tojásfehérje
-
150 g cukor
Elkészítés
Piskóta
- Kakaós piskóta: Ez egy 1 tojásos, nagyon egyszerű, viszont annál finomabb kakaós alappiskóta, nem kell megijedni, hogy nem lesz szupermagas, nem is az a célja, hanem egy erőteljes, ámbár mégsem keserű csokis alap ;-)
- A piskótához a tojást a cukorral, a sütőporral, és a puha margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a tejet. Simára keverjük.
- Kivajazott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben (kb. 15-20percig), tűpróbáig sütjük.
Palacsinta (ahogy én készítem)
- A hozzávalókat egyszerűen elkeverve, a tészta könnyen süthető, az első sütés előtt olajozzuk meg a palacsintasütőt. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség.
Pudingos töltelék
- A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 2 szedőkanálnyi tejjel csomómentesen elkeverjük.
- Közben a többi tejet a vaníliás cukorral feltesszük forrni.
- Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket, lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg fel nem forr.
- A tűzről levéve 1 kupaknyi vanília aromát és 1 kupaknyi jamaikai rumaromát keverünk bele. Hagyjuk kihűlni.
- Összeállítás: A palacsintákat megtöltjük a kedvenc lekvárunkkal, és a kakaós piskótára egymás mellé fektetjük őket (kb. 8 palacsinta fér egymás mellé). Az étcsokoládét apró darabokra törve a palacsintákra szórjuk, majd ráöntjük a pudingot, és elkészítjük a tojáshabot.
Tojáshab
- A tojásfehérjékből cukorral kemény habot verünk (legyünk türelmesek, eltart egy darabig, kb. 10 perc), majd nyomózsákba rakva a puding tetejére nyomjuk, a nekünk tetsző formában. De úgy is jól mutat, ha csak rákenjük a tetejére.
- Mehet is vissza a sütőbe addig, amíg a tojáshab szépen megbarnul. Aztán a sütőt lekapcsolva, a sütőben hűtjük ki a sütit! Ez azért fontos, hogy a megkeményedett tojáshab ne puhuljon vissza, és essen össze!
- Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 24x18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6332
- Feltöltés dátuma: 2013. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Adryka
1 recept
Én egy olyan desszertet szeretnék megosztani veletek, ami akkor jutott eszembe, mikor tegnapról maradt palacsintákat találtam a hűtőmben, és nem szerettem volna a megszokott módon tálalni. Így készítettem belőle egy nagyon finom desszertet, amit tovább lehetne fokozni bármilyen gyümölcs hozzáadásával is. Kinek-milyen az ízlése :-) Remélem Nektek is ízleni fog!:-)