r
Nosalty Logó

Palacsintacsigás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adryka
Palacsintacsigás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Összesen 1192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Összesen 4760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7063.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    2301 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    1961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.6 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 4760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Elkészítés

Piskóta

  1. Kakaós piskóta: Ez egy 1 tojásos, nagyon egyszerű, viszont annál finomabb kakaós alappiskóta, nem kell megijedni, hogy nem lesz szupermagas, nem is az a célja, hanem egy erőteljes, ámbár mégsem keserű csokis alap ;-)
  2. A piskótához a tojást a cukorral, a sütőporral, és a puha margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a tejet. Simára keverjük.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben (kb. 15-20percig), tűpróbáig sütjük.

Palacsinta (ahogy én készítem)

  1. A hozzávalókat egyszerűen elkeverve, a tészta könnyen süthető, az első sütés előtt olajozzuk meg a palacsintasütőt. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség.

Pudingos töltelék

  1. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 2 szedőkanálnyi tejjel csomómentesen elkeverjük.
  2. Közben a többi tejet a vaníliás cukorral feltesszük forrni.
  3. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket, lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg fel nem forr.
  4. A tűzről levéve 1 kupaknyi vanília aromát és 1 kupaknyi jamaikai rumaromát keverünk bele. Hagyjuk kihűlni.
  5. Összeállítás: A palacsintákat megtöltjük a kedvenc lekvárunkkal, és a kakaós piskótára egymás mellé fektetjük őket (kb. 8 palacsinta fér egymás mellé). Az étcsokoládét apró darabokra törve a palacsintákra szórjuk, majd ráöntjük a pudingot, és elkészítjük a tojáshabot.

Tojáshab

  1. A tojásfehérjékből cukorral kemény habot verünk (legyünk türelmesek, eltart egy darabig, kb. 10 perc), majd nyomózsákba rakva a puding tetejére nyomjuk, a nekünk tetsző formában. De úgy is jól mutat, ha csak rákenjük a tetejére.
  2. Mehet is vissza a sütőbe addig, amíg a tojáshab szépen megbarnul. Aztán a sütőt lekapcsolva, a sütőben hűtjük ki a sütit! Ez azért fontos, hogy a megkeményedett tojáshab ne puhuljon vissza, és essen össze!
  3. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24x18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6346
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Adryka 1 recept

Én egy olyan desszertet szeretnék megosztani veletek, ami akkor jutott eszembe, mikor tegnapról maradt palacsintákat találtam a hűtőmben, és nem szerettem volna a megszokott módon tálalni. Így készítettem belőle egy nagyon finom desszertet, amit tovább lehetne fokozni bármilyen gyümölcs hozzáadásával is. Kinek-milyen az ízlése :-) Remélem Nektek is ízleni fog!:-)

Hozzávalók

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...