Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A palacsintához (10-12 db)
-
7g tej4 kcal
-
14g finomliszt52 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
4g vaj26 kcal
-
9 kcal
-
1g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
14g ásványvíz0 kcal
A palacsinta sütéséhez
-
30 kcal
A töltelékhez
-
11g málna6 kcal
-
4g eper1 kcal
-
18g fekete áfonya10 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
3g vaj20 kcal
A tetejére
-
1g porcukor4 kcal
Összesen
190
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A palacsintához (10-12 db)
-
50g tej28 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
62 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g ásványvíz0 kcal
A palacsinta sütéséhez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A töltelékhez
-
80g málna42 kcal
-
30g eper9 kcal
-
125g fekete áfonya71 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g vaj143 kcal
A tetejére
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
1331
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A palacsintához (10-12 db)
-
7.5g tej4 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g narancshéj1 kcal
-
0.9g citromhéj0 kcal
-
15g ásványvíz0 kcal
A palacsinta sütéséhez
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
A töltelékhez
-
12g málna6 kcal
-
4.5g eper1 kcal
-
18.8g fekete áfonya11 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
3g vaj22 kcal
A tetejére
-
1.1g porcukor4 kcal
Összesen
200
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
190
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 364.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
1331
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A palacsintához (10-12 db)
-
0.5 dl tej
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
25 g vaj
-
7 g napraforgó olaj
-
10 g cukor
-
1 csipet só
A palacsinta sütéséhez
-
3 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
-
8 dkg málna
-
12.5 dkg fekete áfonya
-
2 ek cukor
-
2 dkg vaj
A tetejére
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A palacsintához (10-12 db)
- A palacsintához a lisztet a cukorral összekeverjük. Egy külön tálba felverjük a tojást a sóval, és óvatosan hozzáöntjük a cukros lisztet. Ezután összekeverjük az olajjal és a felolvasztott vajjal, majd a narancs és citrom reszelt héjával. Ekkor elég sűrű tésztát kapunk.
- Elkezdünk adagolni hozzá annyi ásványvizet, hogy folyékony, de nem híg állagú tésztát kapjunk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- Majd utána egy kicsit kiolajozunk egy serpenyőt, de ne nagyon, ne legyen olajos a palacsintatészta, s szép, vékony palacsintákat sütünk.
- A töltelékhez az epreket négybe vágjuk, majd a fekete áfonyával, a cukorral és a vajjal feltesszük párolódni közepes lángon.
- mikor már az eper megpuhult - nem ment szét, hanem csak puha lett - hozzáadjuk a málnát is és kb. még 1 percig pároljuk, hogy a málna ne legyen pépes, hanem egészbe maradjon.
- Ekkor kiszedjük, a kieresztett levet a fazékban hagyjuk, és közepes lángon lekvárrá sűrítjük.
- A palacsintabatyut összeállítjuk. A palacsinták közepébe egyenként kb. 1-1,5 ek párolt gyümölcsöt teszünk, és felül összefogva, kis batyukat készítünk belőle. S összetűzzük vagy fogpiszkálóval vagy szárított vaníliarúddal, esetleg saslik fával.
- Tányérra tesszük, megszórjuk porcukorral, és a tányérra teszünk a saját levéből készült lekvárból, ebbe lehet mártogatni a palacsintafalatokat.
- Tepsi mérete: palacsintasütő
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3473
- Feltöltés dátuma: 2011. június 24.
Ajánló
Ma egy kicsit tovább gondoltam egy híres francia cukrász, Alain Ducasse egyik palacsintareceptjét. Ezt a könnyű ételt bármilyen évszakban el lehet készíteni aktuális gyümölcsökből, és különböző önteteket lehet hozzá használni. Legnagyobb örömömre, most a piros gyümölcsök időszaka van, így hát ebből készítettem palacsintabatyut, és a saját levéből adtam hozzá az öntetet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyszerűen letöltöttem a netről.