r
Nosalty Logó

Palacsinta meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Palacsinta meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A meggyszószhoz

Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A meggyszószhoz

Összesen 1661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A meggyszószhoz

Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 1661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A meggyszószhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát keverünk, és állni hagyjuk úgy 20-25 percet.
  2. Közben a kimagozott meggyet kicsit kinyomkodva lábosba rakjuk (a kinyomott levét is beletesszük!), hozzáadom a cukrot (ízlés szerint, nagyban függ a gyümölcs édességétől), rumot, és felfőzzük. Forraljuk 2-3 percet, majd a cukorral, a rizstejjel kikevert pudingport hozzáöntjük, és összeforraljuk.
  3. Megsütjük a palacsintákat, ízlés szerint töltjük.
  4. A forró meggyszószt ráöntjük a kész palacsintákra. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6003
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon némi meggy. Gondoltam, ne kerüljön kidobásra, sütök egy meggyes sütit, de csak 10 dkg-nyi lisztem volt itthon, meg egy rakat rétesliszt. Mivel abból még nem sütöttem süteményt, így jött a palacsinta ötlete. Nem bánom, klassz, könnyű palacsinták készültek. Az utolsó darabig el is fogyott úgy 10 perc leforgása alatt. Amúgy én a tejérzékeny lurkómnak kakaóporral, a többieknek nutellával töltöttem. Jó volt együtt a savanykás meggy és az édes mogyorókrém. A palacsintasütőt csak az első sütése előtt olajozom.

Hozzávalók

A palacsintához

A meggyszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...