adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A zöldségekhez
-
63g újkrumpli39 kcal
-
63g karalábé12 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A panírozáshoz
-
174 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
480
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A zöldségekhez
-
250g újkrumpli154 kcal
-
250g karalábé50 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A panírozáshoz
-
180g csicseriborsóliszt697 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
6g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1922
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A zöldségekhez
-
13.9g újkrumpli9 kcal
-
13.9g karalábé3 kcal
-
30.8g újhagyma6 kcal
-
13.9g sárgarépa5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A panírozáshoz
-
39 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
11.1g víz0 kcal
-
4.7g napraforgó olaj42 kcal
Összesen
108
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1176.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 260.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1934 micro
-
β-karotin 5126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1089 micro
Összesen
480
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 98.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4706.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 479 mg
-
Foszfor 994 mg
-
Nátrium 2705 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1041.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2031 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 229 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 740 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1106 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 20502 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4357 micro
Összesen
1922
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 431 micro
-
β-karotin 1142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A zöldségekhez
-
25 dkg újkrumpli
-
25 dkg karalábé
-
6 db újhagyma
-
25 dkg sárgarépa
-
petrezselyem ízlés szerint
A panírozáshoz
-
180 g csicseriborsóliszt
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 teáskanál garam masala
-
1 teáskanál aszatgyanta
-
1 teáskanál só
Elkészítés
A zöldségekhez
- A csicseriborsólisztet és a búzalisztet összekevertem a fűszerekkel és annyi hideg vizet adtam hozzá, hogy sűrűn folyó legyen.
- Kicsit pihentettem amíg megpucoltam, megmostam és feldaraboltam a zöldségeket: újkrumplit, karalábét,újhagymát, illetve csak megmostam a zsenge sárgarépát és petrezselymet.
- Az olajat feltettem melegedni, és amikor már jó forró volt, a zöldségeket belemártottam a tésztába, hagytam kicsit lecsepegni, éskisütöttem.
- Érdemes lassan beleengedni az olajba, hogy rögtön kérget kapjon, így nem sűlnek egybe a darabok.
- Miután megsültek, leitattam az olajat egy szalvétával.
- Forrón és frissen az igazi!
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 36506
- Feltöltés dátuma: 2008. május 18.
Ajánló
Rizssel, chapatival de mindenképp valamilyen chatnival érdemes megkóstolni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A pakora nem más, mint fűszeres bundában sütött zöldségek egyvelege. Gyakorlatilag mindenféle zöldséget elkészíthetünk így - krumplit, hagymát, répát, paprikát, karfiolt, sütőtököt, stb. -, de ugyanígy akár húst vagy panírt (indiai friss sajt) is készíthetünk. Érdemes arra figyelni, hogy nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk a zöldségeket; illetve hogy egyszerre egyfajtát süssünk, mert így egyszerre készülnek el.