r
Nosalty Logó

Padlizsános-tarhonyás egytálétel

NS
Padlizsános-tarhonyás egytálétel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

419
Kalória
14.8g
Fehérje
70.7g
Szénhidrát
10.4g
Zsír
261g
Víz
8.8g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
17.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1677 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    15210 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1044.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    60839 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 1677 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4102 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk a tarhonyát (ki mennyire szereti), majd rátesszük a pestót (vagy fokhagymát...), és egy pillanat alatt megfuttatjuk az olajon, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, és hagyjuk főni.
  3. Megmossuk a padlizsánokat, levágjuk a végeit, és felaprítjuk (én negyed körszeleteket csináltam). Sütőpapíros tepsiben 10 perc alatt megsütjük. (Teflonserpenyőben is lehet.)
  4. Az aszalt paradicsomot összevágjuk, a bambuszrügyet lecsöpögtetjük (opcionális).
  5. Mire kész a padlizsán, félig meg is fő a tarhonya, és mehet bele minden hozzávaló: paradicsom, bambuszrügy, padlizsán, tejszín.
  6. Szükség esetén öntünk még rá vizet, majd készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 35 p

Ezek voltak itthon. Legközelebb az aszalt paradicsom olaját használom a tarhonyához!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...