r
Nosalty Logó

Padlizsános polenta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsános polenta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1055 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    919 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 1055 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1963 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet kevés sóval felforraljuk, kevergetve hozzáadjuk a kukoricadarát, pár percig főzzük, amíg magába szívja a vizet. Letakarva hagyjuk kihűlni.
  2. A hagymát felaprítjuk, 2-3 ek olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott padlizsánt, fűszerezzük, sózzuk ízlés szerint. Kissé megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és 1-1,5 dl vizet. Elkeverjük, és fedő alatt puhára főzzük. Kevés cukrot mindenképp kell hozzáadni, mert a paradicsompüré elég savanykássá teszi az ételt.
  4. A kukoricakásából kanállal galuskákat formázunk egy olajjal kikent tepsibe, szépen elrendezzük benne, és nyakon öntjük a paradicsomos-padlizsános raguval.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk, és megsütjük. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9337
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsvéti nagy evések után könnyű ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...