Padlizsános-cukkinis lecsó tarhonyával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
A lecsóhoz
-
53 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
-
300g padlizsán71 kcal
-
150g cukkini24 kcal
-
450g tv-paprika74 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
A petrezselymes tarhonyához
-
18 kcal
-
125g tarhonya464 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
952
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
A lecsóhoz
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
1200g padlizsán285 kcal
-
600g cukkini97 kcal
-
1800g tv-paprika295 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
440g tojás554 kcal
A petrezselymes tarhonyához
-
71 kcal
-
500g tarhonya1855 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
3807
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
A lecsóhoz
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
18g padlizsán4 kcal
-
9g cukkini1 kcal
-
27g tv-paprika4 kcal
-
15g paradicsom3 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
A petrezselymes tarhonyához
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
7.5g tarhonya28 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g víz0 kcal
Összesen
55
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1557.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1295 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 613 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 503 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 256 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 587 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 367 micro
-
β-karotin 4987 micro
-
β-crypt 682 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 6451 micro
Összesen
952
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 163.4 g
Zsír
-
Összesen 88.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6231.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 443 mg
-
Kálcium 959 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 950 mg
-
Foszfor 2983 mg
-
Nátrium 814 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 626 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 111 mg
VÍZ
-
Összesen 5179.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2451 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 2013 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 1023 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2347 micro
-
Kolin: 1544 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 1467 micro
-
β-karotin 19946 micro
-
β-crypt 2729 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 25803 micro
Összesen
3807
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 386 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
A lecsóhoz
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
3 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 db tojás
A petrezselymes tarhonyához
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
3 dl víz
Elkészítés
A lecsóhoz
- A padlizsánokat mossuk, két végét levágjuk, felkockázzuk, lesózzuk, legalább 30 percig állni hagyjuk benne.
- A cukkinit mossuk, két végét levágjuk, felkockázzuk.
- A zöldpaprikákat kicsumázzuk, vékonyan felkarikázzuk.
- A paradicsomokat hámozzuk, felvágjuk nagyobb darabokra.
- A hagymákat pucoljuk, daraboljuk.
- A tojásokat egy tálban felverjük.
- Olajon a hagymákat kevés sóval fedő alatt megpároljuk, beletesszük a tűzről levéve, a pirospaprikát, sót és borsot, a zöldpaprikákat, a paradicsomot, a cukkinit, a kaliforniai paprikákat, a lecsöpögtetett padlizsánkockákat, majd a tűzre visszatéve, kis lángon, fedő alatt készre pároljuk,kb. 30 percig. Közben kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, és ha minden puha és finom, a felvert tojásokat ráöntve, elkeverjük, készre sütjük a tojást rajta, keverés mellett. Tálalahtó.
- Egy lábasban az olajon megpirítjuk a tarhonyát, világos barnára, majd a forró, sós vízzel felöntjük, néhányszor megkeverjük, majd kis lángon, fedő alatt főzzük, kb. 10-12 percig, ekkor belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, 4-5 perc főzés után kikapcsoljuk, lefedjük, és hagyjuk, hogy a gőzben a tarhonya megszívja magát, kipereghessen.
- Tálaljuk a tojásos lecsóval a petrezselymes tarhonyát.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8128
- Feltöltés dátuma: 2011. október 29.
Ajánló
Finom bor, finom friss fehér kenyér. Házi szörp.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Ősz eleje lévén - az időjárás azonban még bőven nyarat mutatott javában - sok padlizsánunk, paradicsomunk, kaliforniai paprikánk, zöldpaprikánk és cukkinink volt. Ezért ezeket a finom csodákat, egy újabb lecsóval koronáztuk meg, és mivel tarhonyával már rég volt tálalva, és az összes zöldségfélét se tettem még egyben lecsónak soha - a család a tarhonyát is nagyon szereti, ezért a kettőt összehoztam, és nagy sikert aratott :-).