Padlizsános-baconös burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
A burgonyához
-
4g olívaolaj35 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
100g füstölt virsli269 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
11g pepperoni2 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
300g újkrumpli185 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
Összesen
1211
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
A burgonyához
-
16g olívaolaj141 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
400g füstölt virsli1076 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
45g pepperoni10 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
1200g újkrumpli739 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
Összesen
4837
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
A burgonyához
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
4.8g füstölt szalonna31 kcal
-
6.3g bacon25 kcal
-
12.7g füstölt virsli34 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
1.4g pepperoni0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
38.1g újkrumpli23 kcal
-
25.4g padlizsán6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
Összesen
152
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 92.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3388.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 682 mg
-
Nátrium 1925 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 513.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 716 micro
Összesen
1211
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.1 g
Zsír
-
Összesen 368.5 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 163 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13552.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 2361 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 498 mg
-
Foszfor 2728 mg
-
Nátrium 7699 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2055.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 806 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 468 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 2465 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2865 micro
Összesen
4837
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A burgonyához
-
2 ek olívaolaj
-
15 dkg füstölt szalonna
-
20 dkg bacon
-
4 db zellerlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
7 gerezd fokhagyma
-
1.2 kg újkrumpli
-
só ízlés szerint
A tetejére és a tálaláshoz
-
20 dkg feta sajt
Elkészítés
A burgonyához
- A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk, vízben hagyjuk egy tálban.
- A sütőt előmelegítjük.
- A füstölt szalonnát és a bacont kicsire felkockázzuk, tányérra tesszük. A padlizsánt, mivel annyira zsenge (bébipadlizsán) megmossuk, két végét levágjuk, pucolni nem szükséges, kicsire felkockázzuk, és sózzuk. Egy tálban lefedve állni hagyjuk, amíg levet nem ereszt, kb. 20 percig, amit leöntünk róla, esetleg papírtörlővel fel is itatjuk.
- A petrezselymet és a zellerzöldet finomra vágjuk, egy mély kistálba tesszük, beletesszük a kimagozott és felkarikázott pepperoni paprikát, sót és borsot, valamint a vékonyra szeletelt fokhagymát.
- A burgonyáról leöntjük a vizet és összekeverjük a zöldeket-fokhagymát-paprikát tartalmazó kistál tartalmával, belekeverjük a padlizsánkockákat, kicsit még borsozhatjuk.
- A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a kétféle felkockázott szalonnát, rátesszük a felkarikázott virslit egyenletesen, majd rátesszük a zöldfűszerrel, pepperonival, fokhagymával, padlizsánnal elkevert burgonyakockákat, és a tetejére baconcsíkokat teszünk, alufóliával lefedjük.
- Betesszük a tepsit az előmelegített sütőbe és kb. 40-45 perc alatt összesütjük, kb. 170 fokon.
- Tálaláskor mindenki tányérjára teszünk pár kocka krémfehérsajtot.
- Tálaljuk forrón: uborka -vagy paradicsomsalátával, esetleg kovászos uborkával, finom tejföllel, ami szobahőmérsékletű, hogy az ételt ne hűtse le.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4268
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.
Ajánló
Finom bor esetleg, házi szörp. Finom kovászos uborka, paradicsomsaláta, uborkasaláta, krémfehérsajtot, esetleg tálaláskor kínálhatunk mellé tejfölt is. Attól függ a hozzávalók mennyisége, hogy hányan fognak az ételtből enni, lehet több padlizsán és burgonya is, zöldfűszerek. Tálalhatunk előtte finom tárkonyos zöldbablevest, fejtett bablevest, zöldséglevest, csirkeaprólék levest, ami nem nehéz, nyárias leves.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Egy padlizsános-burgonyás egytálételt szerettem volna készíteni, ami nem túl bonyolult és finom.