r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémes pogácsa

Gabimami58
Padlizsánkrémes pogácsa
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A padlizsánkrémhez

500
Kalória
12.5g
Fehérje
84.2g
Szénhidrát
11.8g
Zsír
92.8g
Víz
9.5g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A padlizsánkrémhez

Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A padlizsánkrémhez

Összesen 5009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A padlizsánkrémhez

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7673 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    4855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    842.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    928.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    838 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 5009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a padlizsánkrémet készítjük el. A padlizsánokat sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, a hozzávalókat jól elkeverjük és félretesszük.
  2. A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a padlizsánkrémet, és a kézmeleg tejet ráöntjük. Majd a zsírt és a 2 tojást is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
  3. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, mint a kalácsot felcsavarjuk, kissé meglapítjuk, és még egyszer összehajtjuk.
  4. Ezután lisztezett gyúródeszkán 20 percet kelesztjük, ha megkelt két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Egy 39x36 cm-es és egy 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de nem szorosan, hogy elférjenek a kelésnél.
  6. A maradék 1 tojást kissé felverjük, megkenjük a tetejét, és így hagyjuk még 2 percet kelni.
  7. Előmelegített sütőben 250 fokon 30 perc alatt, egyszeri fordítással készre sütjük.
  8. Amikor langyosra hűlt, akkor szedjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36

Padlizsánkrémeset én még csak harmadszor készítettem, most nagyon megnyerő lett, és mindenkinek nagyon ízlett. A nagyobbik unokám ezelőtt nem ette meg, most meg azt mondta: "Mama, ez isteni finom volt, mit tettél bele?!". Mondtam neki és kérte, ezután így csináljak neki padlizsánkrémesen pogit.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...