Padlizsánkrém Katicabogaram konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katicabogaram
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
433
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 147.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 896 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 591.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 271 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 3585 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 877 micro
Összesen
433
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és ha már jó meleg, betesszük egészben a padlizsánt és a paprikákat. Előtte megkenjük őket egy kevés olívaolajjal. Addig sütjük őket, amíg meg nem puhulnak. (Természetesen a padlizsánnak több időre van szüksége, mint a paprikáknak. A sütési idő körülbelül 1 óra.)
- Ha már kicsit megfeketedett a paprika, kivesszük, és egy tálba téve lefedjük fóliával, hogy a gőztől könnyen le tudjuk szedni a héját. Miután meghámoztuk, fel is kockázzuk apróra. Mehet hozzá az olívaolaj, só, bors és zúzott fokhagyma.
- Ezt hagyjuk állni, amíg a padlizsán is elkészül.
- Miután megpuhult a padlizsán is, eltávolítjuk a héját, és szintén apró kockákra vágjuk. A késsel kicsit pépesíthetjük is, de a darabossága maradjon meg!
- Hozzátesszük a paprikához, és végül mehet hozzá az apróra vágott újhagyma, a mustár és a majonéz is.
- Berakjuk a hűtőbe és hagyjuk kihűlni, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3402
- Feltöltés dátuma: 2014. július 13.
Ajánló
Pirítósra kenve szoktuk enni, esetleg vágunk hozzá paradicsomot, uborkát. De hús mellé is kitűnő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katicabogaram
38 recept
Sokszor készítettem már padlizsánkrémet, hiszen nagyon szeretjük a férjemmel. Ez egy olyan változat, ami a rusztikusságától lesz igazán gusztusos. Nem mellesleg, az íze is fenséges.