r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Katicabogaram konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katicabogaram
Padlizsánkrém Katicabogaram konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    896 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    3585 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 433 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és ha már jó meleg, betesszük egészben a padlizsánt és a paprikákat. Előtte megkenjük őket egy kevés olívaolajjal. Addig sütjük őket, amíg meg nem puhulnak. (Természetesen a padlizsánnak több időre van szüksége, mint a paprikáknak. A sütési idő körülbelül 1 óra.)
  2. Ha már kicsit megfeketedett a paprika, kivesszük, és egy tálba téve lefedjük fóliával, hogy a gőztől könnyen le tudjuk szedni a héját. Miután meghámoztuk, fel is kockázzuk apróra. Mehet hozzá az olívaolaj, só, bors és zúzott fokhagyma.
  3. Ezt hagyjuk állni, amíg a padlizsán is elkészül.
  4. Miután megpuhult a padlizsán is, eltávolítjuk a héját, és szintén apró kockákra vágjuk. A késsel kicsit pépesíthetjük is, de a darabossága maradjon meg!
  5. Hozzátesszük a paprikához, és végül mehet hozzá az apróra vágott újhagyma, a mustár és a majonéz is.
  6. Berakjuk a hűtőbe és hagyjuk kihűlni, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3402
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Pirítósra kenve szoktuk enni, esetleg vágunk hozzá paradicsomot, uborkát. De hús mellé is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

Sokszor készítettem már padlizsánkrémet, hiszen nagyon szeretjük a férjemmel. Ez egy olyan változat, ami a rusztikusságától lesz igazán gusztusos. Nem mellesleg, az íze is fenséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...