r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Padlizsánkrém Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1561 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    263 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 389 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 1561 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és villával megszurkált padlizsánt alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és forró sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
  2. Ha megsült kivesszük a sütőből, és alufóliával lefedve 10-15 percig hagyjuk, a keletkező gőzben a padlizsán összeesik, és így könnyen eltávolítható a héja és a kocsánya.
  3. Ezután jól lecsepegtetjük, kissé ki is nyomjuk, hogy ne legyen keserű. A húsát fakéssel először csíkokra, majd apró kockákra vágjuk, de semmiképpen ne legyen pürés az állaga, mert úgy nem olyan gusztusos.
  4. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, így nem okoz gyomor bántalmakat (nálunk így vált be). Hozzáadjuk a padlizsánhoz, sózzuk, borsozzuk, és a frissen kikevert majonézt adagokban belekeverjük, kb. 10 evőkanálnyit.
  5. Jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Majonéz: a hideg tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, sót és a citromlevet, majd simára keverjük, ezután folyamatos keverés mellett csepegtessük bele az olajat, kézi vagy gépi habverőt használjunk, óvatosan csináljuk, nehogy túlverjük, mert akkor összeugrik és használhatatlan lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6095
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Ajánló

EHHEZ A RECEPTHEZ MINDENKÉPPEN HÁZI MAJONÉZT HASZNÁLJUNK!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánkrém Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, könnyen elkészíthető, egy kis pirítóssal kiváló vacsora lehet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...