r
Nosalty Logó

Padlizsán franciásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsán franciásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 1686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánok végeit levágjuk, és kettészeljük. Az így kapott 4 szelet padlizsánnak levágjuk a héját, és kivesszük a belsejét (vigyázzunk, nehogy belevágjunk az aljába, mert akkor kifolyik a töltelék).
  2. Besózzuk őket, és egy poháron megtámasztva várunk 10 percet, hogy kifolyjon a keserű lé belőle.
  3. A 10 perc letelte után lemossuk a szeleteket, kevés lisztbe forgatjuk őket, és forró olajban megpirítjuk.
  4. Ezután egy hőálló kivajazott tálba tesszük.
  5. Egy kevés olajon átsütjük a gombát, a paradicsomszeleteket, az apró kockákra vágott gépsonkát, és a két kanál tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ne maradjon sok leve, hagyjuk, hogy kicsit összeálljanak.
  6. A kész tölteléket ráhelyezzük a padlizsán szeletekre, és megszórjuk őket reszelt sajttal.
  7. Középmeleg sütőben megsütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20629
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paradicsom lehet normál méretű is, illetve a gomba készülhet friss gombából is! Én azért használtam az üveges verziót a gombából, hogy ne kelljen sokat várnom, míg megpuhul. Készíthetjük gépsonka nélkül is, úgy nagyon ízletes vegetáriánusoknak is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...