Pácolt sült csirke Cecil konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Cecil
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
653
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
2611
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
160
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1764.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 1235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 181.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
653
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194 g
Zsír
-
Összesen 196.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7058.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1570 mg
-
Nátrium 4938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 727.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 418 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
2611
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg csirke
-
0.5 dl olívaolaj
-
3 ek szójaszósz
-
2 ek mustár
-
2 ek citromlé
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az egész csirkét a hátára fektetjük, levágjuk a püspökfalatját, majd a gerinc mellett ollóval végig vágjuk, egészen a nyakáig. Ezután a csirkét visszafordítjuk, a mellénél megroppantjuk, hogy szépen lelapuljon, majd a szárnyakat benyomjuk a combok alá.
- Sózzuk, és a páclé hozzávalóit összekeverjük. Jól bedörzsöljük vele a csirkét mindkét oldalán. Betesszük egy sütőtálba, amiben majd megsütjük, lefedjük, és 10-12 órára hűtőbe tesszük, lehetőség szerint legalább egyszer átfordítjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 1,5 óra alatt megsütjük a csirkét, néha meglocsoljuk a páclével. Félidőben levesszük a fedőt, hogy a bőrös rész ropogósra süljön.
- Tálalásig 10 percet pihentetjük. Salátával tálaljuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2238
- Feltöltés dátuma: 2016. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cecil
11 recept
Gyakran készítek sült csirkét a családnak, általában tanyasi csirkéből. Fűszerezése ilyenkor minimális, só, frissen őrölt bors és egész fokhagymagerezd. Most viszont egy nem sok napfényt látott szárnyast kaptam, amit előző nap bepácoltam: A végeredmény egy nagyon puha, omlós sült lett, amit csak salátával tálaltam. Bármilyen idényzöldség tökéletes!