Pácolt csirkemell szezámmagos bundában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
Húshoz
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
15g graham-liszt50 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
10g szezámmag57 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Burgonyapüréhez
Párolt zöldséghez
Sült hagymához
-
45g vöröshagyma16 kcal
Összesen
1568
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
Húshoz
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
200g tej112 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g graham-liszt199 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
40g szezámmag229 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Burgonyapüréhez
Párolt zöldséghez
Sült hagymához
-
180g vöröshagyma66 kcal
Összesen
6275
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
Húshoz
-
19.6g csirkemellfilé24 kcal
-
6.5g tej4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
2g graham-liszt7 kcal
-
1.6g zsemlemorzsa6 kcal
-
1.3g szezámmag8 kcal
-
13.9g napraforgó olaj123 kcal
Burgonyapüréhez
Párolt zöldséghez
Sült hagymához
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
Összesen
209
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 123.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1449.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 659 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 391.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 671 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5908 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 357 micro
Összesen
1568
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 194.9 g
Zsír
-
Összesen 492.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 216 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 171 g
-
Koleszterin 837 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5797.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1116 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 2637 mg
-
Nátrium 1145 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 281.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1564.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2684 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 182 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 410 micro
-
Kolin: 953 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23632 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1427 micro
Összesen
6275
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 324 micro
-
β-karotin 773 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Húshoz
-
60 dkg csirkemellfilé
Burgonyapüréhez
Párolt zöldséghez
Sült hagymához
-
2 közepes db vöröshagyma
Elkészítés
Húshoz
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A tejet beleöntjük egy tálba, és belenyomjuk fokhagymanyomóval a hagymát. (Makói, házi hagymából, aminek igen erős íze van, rakok bele 4-5 gerezdet. Ha nem erős a hagyma, akkor többet javasolnék.) Majd jó erősen megborsozzuk, és megsózzuk. Fontos, hogy nagyon ízes legyen a tej, főleg fokhagymás, mert ezt szívja be a hús. Ha sós lett az se baj, mert nem lesz sós a húsunk.:) Ebbe beletesszük a szeleteket, és állni hagyjuk egy éjszakára vagy akár egy napra is. (Én nem szoktam klopfolni ezt a húst, mert a tej miatt nagyon lágy lesz.)
- A panírozás teljesen úgy működik, mint minden más esetben, kivéve azt az apróságot, hogy a zsemlemorzsába teszünk szezámmagot. A liszt lehet bármilyen. (Én most Graham-lisztből dolgoztam.)
- Miután kész a panírozás, kirántjuk a húst.
- Még a hús panírozása előtt megpucoljuk a krumplit, felkarikázzuk, és feltesszük sós vízben főni, így egyszerre lesz kész az étel. Nekem olyan edényem van, aminek a tetejébe illeszthető egy plusz pároló szint, így én a burgonya fölé teszem a megpucolt, félbevágott répát és a megpucolt fokhagymát erre a plusz részre, így az ízek jobban átjárják azt. Körülbelül egyszerre lesz kész a párolt zöldség és a burgonya.
- A burgonyát kimerjük a vízből, teszünk egy kevés vajat és 2 kanál tejfölt hozzá, majd a levéből is öntünk rá egy keveset. Ezt összekeverjük géppel vagy kézzel (krumplitörővel), és még ízesítjük sóval, ha kell. Ha nem elég lágy, akkor még egy kevés levet teszünk a burgonyához.
- Amikor kisült az összes hús, a megpucolt, karikákra vágott hagymát beletesszük az olajba, és szép ropogósra sütjük.
- Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2860
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hús a barátnőm kedvence. Akármikor ellátogat hozzánk, ennek a fogásnak az asztalon a helye. Nem nehezebb, mint egy egyszerű rántott hús, de sokkal ízletesebb.