r
Nosalty Logó

Pácolt csirkemell kínai fűszerekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Pácolt csirkemell kínai fűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A díszítéshez

Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A díszítéshez

Összesen 3449 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A díszítéshez

Összesen 126 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2906 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    2247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17435.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2844 mg
  • Nátrium
    13480 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1951.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    1450 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3249 micro
Összesen 3449 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    93 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A díszítéshez

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellet kb. 5x5 mm-es csíkokra vágjuk, és pácoljuk a fehérbor, az 1 dl szójamártás, 2 tojásfehérje, a lenyomott fokhagyma és a kínai fűszerkeverék feléből készült lében legalább 1-2 órát (én előző nap készítem el).
  2. Vastag fenekű edényben - wokban - olajat forósítunk, rátesszük a masszát és a kolbászt darabokra vágva, a csiperkét, a borsót, s fedő alatt pároljuk 20 percig. Felöntjük a maradék szójamártással, és fűszerezzük a maradék fűszerrel.
  3. Kb. 15 perc párolás után hozzáadjuk a kis (kb. 10x10 mm-es) kockákra vágott körtét, almát, barackot és félbevágott szőlőszemeket.
  4. Egy kevés vízben feloldjuk a keményítő lisztet, és hozzáadjuk kevergetés közben. Nem több mint 5 percet pároljuk! Elzárjuk a hőforrást, és fedő alatt hagyjuk.
  5. A mogyorót tálaláskor szórjuk az ételre.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7710
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, akik nem akarnak egész délelott a konyhában tenni-venni egy jó ebéd miatt, de közben nem akarnak lemondani a finom ételről... Fehér rizzsel és sütőben sült burgonyával tálaljuk, idényzöldséggel díszítjük. Aki szereti a csípőset. megszórhatja chili paprikával, én úgy szeretem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemell nálunk kedvenc húsfajta, csak pácolás nélkül semmi íze, tehát ki van próbálva mindenféle fűszerezés. Persze szeretjük a kínai konyhát, s kipróbálni más fajta ízesítést is. Nem félek az új dolgoktól sem, ez bejött!

Hozzávalók

A csirkemellhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...