Pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
Páchoz:
-
500g csirkecomb556 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
25g víz0 kcal
Mártáshoz:
Összesen
1075
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
Páchoz:
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
100g víz0 kcal
Mártáshoz:
Összesen
4301
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
Páchoz:
-
70g csirkecomb78 kcal
-
5.9g napraforgó olaj53 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3.5g víz0 kcal
Mártáshoz:
Összesen
151
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 94.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1123.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 316.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1075
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.7 g
Zsír
-
Összesen 377.2 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 158 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4495.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 766 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 1969 mg
-
Nátrium 1170 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1264.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1239 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 533 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 994 micro
Összesen
4301
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Páchoz:
-
8 db csirkecomb
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 ek mustár
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 db babérlevél
-
bors ízlés szerint
-
1 kk majoranna
-
1 dl víz
Mártáshoz:
Elkészítés
Páchoz:
- A húst megmossuk (én lehúztam a bőrét).
- A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, és a hűtőbe tesszük.
- A húsokat közepes tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, alufóliával lefedjük, és sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, és úgy sütjük-pirítjuk.
Mártáshoz:
- A tejfölbe préseljük a megtisztított fokhagymát és egy csokor friss, összevágott kaprot, jól kikeverjük, és a megsült hús mellé tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: közepes
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5167
- Feltöltés dátuma: 2015. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1203 recept
Sütés előtt 2 nappal bepácoltam a húst, hogy jobban összeérjen, és addig a hűtőben állt letakarva.