r
Nosalty Logó

Pacalpörkölt sós burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
zora
Pacalpörkölt sós burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    3520 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3006.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    1995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    3076 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    14079 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 1258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    909 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pacalt több vízben jól kimossuk, utána bő vízben feltesszük főni pár szem szemesborssal és 1 babérlevéllel. Főzés közben a habot leszedjük.
  2. Kb. 3/4 órai főzés után hideg vízzel leöblítjük és felcsíkozzuk.
  3. A finomra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az összevágott paradicsomot és paprikát, a sűrített paradicsomot, a pirospaprikát, a fokhagymát, fűszereket és fél percig pirítjuk.
  4. Ekkor beletesszük a pacalt, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Lefedve 2-3 órát főzzük. Időnként megkavarjuk, ha elfőtte a levét, utánatöltünk.
  5. Mikor már majdnem puha, beletesszük a zellerzöldet, és még 15 percig főzzük.
  6. Köretnek sós vízben főtt burgonyát adunk mellé, de sokszor csak friss házi kenyérrel "tunkolunk".
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 91810
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első pacalfőzésemnek félve álltam neki, de jól sikerült. Nem sűrűn szoktam csinálni, mert a gyerekeim nem szeretik, de én rajongok érte. Így néha bevállalom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...