r
Nosalty Logó

Pacalpörkölt Márti konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Pacalpörkölt Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

csülökhöz

pacalhoz

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

csülökhöz

pacalhoz

Összesen 2037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

csülökhöz

pacalhoz

Összesen 44 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    671 micro
  • β-karotin
    1741 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4634.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    3966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    2247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2683 micro
  • β-karotin
    6964 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 2037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

csülökhöz

pacalhoz

Elkészítés

csülökhöz

  1. A csülökhúst lefejtjük a csontról, és felkockázzuk (ca 2 cm-es kockákra). A megtisztított zöldségeket, a paprikát, a hagymát szintén kockákra vágjuk, nagyon apróra!
  2. A zsírt felhevítjük, és az összes zöldséget állandó kevergetés közben karamellizáljuk, majd ca. 5 perc múlva hozzáadjuk a csülökhúst. Erős lángon tovább kevergetjük, jó 10 percen keresztül.
  3. Tűzről levéve megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk az erős paprikakrémet, a paradicsomot, sózzuk, majd 1.5 l vízzel felöntjük, azaz úgy, hogy a víz jó ujjnyira ellepje.
  4. Gyöngyöztetve puhára főzzük.

pacalhoz

  1. A már előfőzött, feldarabolt pacalt (én fagyasztottat használtam) egy ek mangalica zsíron egy felaprított hagymával megforgatunk, pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, hozzáadunk egy félbevágott TV paprikát és egy kettévágott kis paradicsomot, és felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje.
  2. Beledobunk egy közepes babérlevelet, és lassú tűzön puhára pároljuk. A vizet szükség esetén pótoljuk.
  3. Amikor megpuhult a pacal (ca. 2 óra), összeöntjük a csülökgulyással, és együtt addig pároljuk, míg a szaft pörkölt sűrűségűre redukálódik.
  4. Sós, köménymagos vízben főtt krumplival és kovászos uborkával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 18684
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 31.

Ajánló

Én úgy készítettem, hogy előző nap megfőztem a gulyást, így másnap már nincs sok munka vele, a pacal szépen fődögél magában, a krumpli szintén gyorsan elkészül. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pacalpörkölt Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Sajnos elég ritkán kerül asztalra, pedig nagyon szeretjük. Mi külön főzzük a csülköt hosszú lére eresztve, és külön a pacalt. A kétféle szaft és a különböző főzési idő miatt megéri a fáradtságot.

Hozzávalók

csülökhöz

pacalhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...