Pacalpörkölt Márti konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
csülökhöz
-
125g sertéscsülök174 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
34 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
375g víz0 kcal
pacalhoz
-
250g pacal213 kcal
-
34 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
511
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
csülökhöz
-
500g sertéscsülök695 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
1500g víz0 kcal
pacalhoz
-
1000g pacal850 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
800g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
2037
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
csülökhöz
-
11g sertéscsülök15 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
1.8g sárgarépa1 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
1.8g zeller1 kcal
-
2.2g tv-paprika0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g mangalica zsír3 kcal
-
1.8g paradicsom0 kcal
-
33g víz0 kcal
pacalhoz
-
22g pacal19 kcal
-
0.3g mangalica zsír3 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
1.1g tv-paprika0 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
17.6g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
44
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1158.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 991.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 671 micro
-
β-karotin 1741 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
511
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 198.9 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1490 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4634.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 942 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1638 mg
-
Nátrium 1508 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 3966.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 2247 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2683 micro
-
β-karotin 6964 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 4632 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
2037
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 87.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 102 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
csülökhöz
-
0.5 kg sertéscsülök
-
1 db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
0.5 kis db zeller
-
1 közepes db tv-paprika
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek mangalica zsír
-
1 kis db paradicsom
-
1.5 l víz
pacalhoz
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
8 dl víz
-
1 db babérlevél
Elkészítés
csülökhöz
- A csülökhúst lefejtjük a csontról, és felkockázzuk (ca 2 cm-es kockákra). A megtisztított zöldségeket, a paprikát, a hagymát szintén kockákra vágjuk, nagyon apróra!
- A zsírt felhevítjük, és az összes zöldséget állandó kevergetés közben karamellizáljuk, majd ca. 5 perc múlva hozzáadjuk a csülökhúst. Erős lángon tovább kevergetjük, jó 10 percen keresztül.
- Tűzről levéve megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk az erős paprikakrémet, a paradicsomot, sózzuk, majd 1.5 l vízzel felöntjük, azaz úgy, hogy a víz jó ujjnyira ellepje.
- Gyöngyöztetve puhára főzzük.
pacalhoz
- A már előfőzött, feldarabolt pacalt (én fagyasztottat használtam) egy ek mangalica zsíron egy felaprított hagymával megforgatunk, pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, hozzáadunk egy félbevágott TV paprikát és egy kettévágott kis paradicsomot, és felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje.
- Beledobunk egy közepes babérlevelet, és lassú tűzön puhára pároljuk. A vizet szükség esetén pótoljuk.
- Amikor megpuhult a pacal (ca. 2 óra), összeöntjük a csülökgulyással, és együtt addig pároljuk, míg a szaft pörkölt sűrűségűre redukálódik.
- Sós, köménymagos vízben főtt krumplival és kovászos uborkával tálaljuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 18684
- Feltöltés dátuma: 2015. május 31.
Ajánló
Én úgy készítettem, hogy előző nap megfőztem a gulyást, így másnap már nincs sok munka vele, a pacal szépen fődögél magában, a krumpli szintén gyorsan elkészül. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Sajnos elég ritkán kerül asztalra, pedig nagyon szeretjük. Mi külön főzzük a csülköt hosszú lére eresztve, és külön a pacalt. A kétféle szaft és a különböző főzési idő miatt megéri a fáradtságot.