Pacalleves avagy drzsková
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g pacal106 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna2 kcal
Összesen
377
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g pacal425 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
300g sűrített paradicsom246 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
Összesen
1507
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
30.5g pacal26 kcal
-
6.1g füstölt szalonna40 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
18.3g sűrített paradicsom15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30.5g alaplé2 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
6.1g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g majoranna0 kcal
Összesen
91
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 575 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 212.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 712 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 21573 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
377
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.4 g
Zsír
-
Összesen 90.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 700 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3967.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 2301 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 851.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 1103 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 2849 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 86292 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
1507
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5271 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg pacal
-
8 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
30 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dl alaplé
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 dl víz
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
1 ek majoranna
Elkészítés
- Én kizárólag előfőzött, fagyasztott pacalt használok, mert nincs kedvem macerálni vele. Ha ilyen van, olvasszuk ki szűrőn, hogy minél szárazabb legyen, de a levét fogjuk fel.
- A kockára vágott szalonnát olvasszuk ki, majd vegyük ki a lábosból. A zsíron fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát.
- Amikor megvan, jöhet az ízesítés: az áttört fokhagyma fele, a fűszerkömény, a füstölt pirospaprika, a só és frissen őrölt bors. Én ilyenkor teszem bele a csípőset is. Kicsit pörköljük, majd mehet bele a sűrített paradicsom. Ezzel is kicsit pörköljük össze.
- Mehet bele a pacal, amit megint csak jól lepörkölünk. Szokott levet engedni, ezt főzzük ki.
- Felöntjük a pacallével és az alaplével. Mehet vissza a szalonna. Főzzük legalább 45-50 percig. Semmit nem rontunk el, ha bármennyivel is tovább főzzük.
- Egy tálkában keverjük össze a vizet és a lisztet, adjuk hozzá a pirospaprikát, hogy a leves ne veszítse el színét. Vékony csurgatással keverjük a levesbe. Igyekezzünk vékonyan, hogy ne képződjenek "galuskák". Végül adjuk hozzá a maradék fokhagymát és a tenyerünkben összemorzsolt majorannát. Főzzük még kb. 10 percig.
- Jó étvágyat kívánok!
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 20112
- Feltöltés dátuma: 2017. február 22.
Ajánló
A legjobban sima kifli dukál hozzá. Itt is érvényes, hogy minél többször melegítjük, annál jobban összeállnak az ízek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretném megosztani ezt a receptet, mert imádom. Szlovákiai vagyok, de imádom a magyar konyhát. Ez egy kicsit arra hasonlít, de mégsem ismert Magyarországon. Szlovákiában körülbelül olyan elterjedt, mint a Jókai bableves Magyarországon. De sajnos az éttermekben nagyon elhanyagolják. Próbáljátok ki, remélem ízleni fog.