Pacal firenzei módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g pacal213 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
12 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
471
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g pacal850 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
1882
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
42.8g pacal36 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
21.4g alaplé1 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
6.8g sárgarépa2 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
12.8g konzerv paradicsom2 kcal
-
2.1g fehérbor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
Összesen
80
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1976.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 971 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 367.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3165 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
471
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.7 g
Zsír
-
Összesen 105.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7907.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 2085 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1509 mg
-
Nátrium 3885 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1470.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 2012 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12661 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8236 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
1882
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 212 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 352 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
5 gerezd fokhagyma
-
6 db babérlevél
-
0.5 l alaplé
-
2 db sárgarépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
300 g konzerv paradicsom
-
0.5 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított, előfőzött pacalt felszeleteljük vékony csíkokra, megmossuk, jól lecsöpögtetjük.
- A hagymát, a répát és a zellerszárat megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra felmetéljük.
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, beletesszük a fokhagymát és a babérlevelet. Mikor a fokhagyma pirul, hozzáadjuk a kockákra metélt hagymát, répát és zellerszárat is, majd kevergetve pirítjuk tovább kb. 5 percig.
- Hihalásszuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a pacalt, hagyjuk, hogy elfője a levét, majd hozzáadjuk a fehérbort, és ezt is elfőzzük alóla.
- Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, 1 merőkanál húslét, sózzuk, borsozzuk, és 45 perc alatt készre főzzük. gyakran megkeverjük, és időnként hozzáadunk egy kis húslevet.
- Mikor kész, lekapcsoljuk, hozzáadjuk a parmezánt, összekeverjük, 5 percet pihentetjük.
- Forrón tálaljuk, ha kell, még parmezánt szórunk rá.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 15777
- Feltöltés dátuma: 2011. április 23.
Ajánló
Főtt, tört krumplit és hagymán pirított párolt zöldborsót adunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
A pacalt is sokféleképp el lehet készíteni, most erre a receptre voltam kíváncsi, az eredmény finom lett. Eredeti receptet az interneten találtam.