Őzpörkölt burgonyakrokettel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pörkölthöz
-
250g őzhús300 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
75g paprika12 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
15g lekvár/ dzsem42 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Kroketthez
-
250g burgonya144 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1061
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pörkölthöz
-
1000g őzhús1200 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
23 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
Kroketthez
-
1000g burgonya578 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4242
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pörkölthöz
-
27g őzhús32 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.2g sárgarépa1 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
8.1g paprika1 kcal
-
5.4g paradicsom1 kcal
-
1.3g füstölt szalonna9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
5.4g száraz vörösbor4 kcal
-
1.6g lekvár/ dzsem4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.4g víz0 kcal
Kroketthez
-
27g burgonya16 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
6.7g finomliszt25 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
114
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.6 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1311.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 617.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 694 micro
-
β-karotin 2353 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
1061
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 294.5 g
Zsír
-
Összesen 133.6 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5246 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 563 mg
-
Foszfor 3171 mg
-
Nátrium 817 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.9 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2471.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1076 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 64 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 397 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 2777 micro
-
β-karotin 9411 micro
-
β-crypt 521 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 3390 micro
Összesen
4242
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 139 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Pörkölthöz
-
1 kg őzhús
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 ek sertészsír
-
3 közepes db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
5 dkg füstölt szalonna
-
3 db babérlevél
-
6 db borókabogyó
-
1 teáskanál kakukkfű
-
2 ek fűszerpaprika
-
2 dl száraz vörösbor
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 dl víz
Kroketthez
-
1 kg burgonya
-
2 ek sertészsír
-
25 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Pörkölthöz
- A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felkockázzuk 2 cm-es darabokra. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk. A borókabogyókat a kés lapjával nyomjuk szét.
- A szalonnát vágjuk apró kockára, és a zsírban süssük ki, majd dobjuk rá a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, sárgarépát, paprikát, és dinszteljük meg.
- Ezután adjuk hozzá a húst, a fűszereket és a cikkekre vágott paradicsomot, sózzuk, és pároljuk a hús kifehéredéséig. Ha elfőtte a levét megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vörösborral, és a hús puhulásáig lassú tűzön főzzük.
- Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, elkeverjük benne a szederlekvárt, és tálaljuk.
Kroketthez
- A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és még melegen összetörjük.
- Ha kihűlt, a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk.
- Lisztezett felületen 2 cm vastag hengereket sodrunk belőle, amiket 5 cm hosszúságúra daraboljuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 236
- Össznézettség: 131319
- Feltöltés dátuma: 2014. április 23.
Ajánló
A maradék száraz vörösbor jól illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Még a télen vásároltam az őzhúst, amiről szépen meg is feledkeztem. A napokban kerestem valamit a mélyhűtőben, és közben az őzhúst is megtaláltam. Velem jött, nehogy megint a feledés homályába vesszen. A hűtőben egy nap alatt felengedett, és másnap ez lett belőle, a mi nagy örömünkre.