r
Nosalty Logó

Óvári sertésborda Katharosz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Óvári sertésborda Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1324
Kalória
83.3g
Fehérje
21.7g
Szénhidrátok
98.1g
Zsír
304.5g
Víz
303g
Koleszterin
1.7g
Rost
7g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3973 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1324 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.9 g

Zsír

  • Összesen
    294.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8088.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    3225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    913.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3973 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

  1. A húst kissé kiverjük (nem túl vékonyra), széleit néhány helyen bevagdossuk, besózzuk, majd beáztatjuk a tejbe minimum 1 napra, de ha kettő, az sem baj, sőt, még finomabb lesz a hús.
  2. A finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a félbevágott és felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel, majd puhára pároljuk, és a zsírjára sütjük.
  3. A tejből kiemeljük a karaj szeleteket, és papírtörlőn leitatjuk a nedvességet róla. Ezután frissen őrölt borssal megszórjuk mindkét oldalán, kicsit állni hagyjuk.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk 5 dkg vajat és egy kevés olajat, a hússzeleteket lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk róla, majd oldalanként 2-2 percig sütjük.
  5. Az elősütött szeleteket átemeljük egy tűzálló tálba, mindegyikre teszünk egy darabka fagyos vajat, és egy rövid időre letakarjuk alufóliával.
  6. Ezután a szeleteken elosztjuk a gombát, betakarjuk a sonkával, majd a sajttal.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15-20 percre, amíg a sajt ráolvad, vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húst!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez is egy nagyon régi kedvenc étel, habár az idejét sem tudnám megmondani, mikor készítettem utoljára. A napokban viszont eszembe jutott, a családom nagy örömére. Csak ajánlani tudom az elkészítését, mivel nagyon egyszerű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!