Óvári sertésborda Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
233g sertés rövidkaraj387 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
67g trappista sajt235 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
Összesen
1324
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
700g sertés rövidkaraj1162 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
3973
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
36.2g sertés rövidkaraj60 kcal
-
15.5g tej9 kcal
-
15.5g gomba3 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
7.8g sonka11 kcal
-
10.3g trappista sajt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
Összesen
205
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 98.1 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2696 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 858 mg
-
Nátrium 1075 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 304.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1324
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 249.9 g
Zsír
-
Összesen 294.3 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 909 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8088.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 1742 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 2573 mg
-
Nátrium 3225 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 913.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1328 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 1311 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
3973
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg gomba
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
10 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst kissé kiverjük (nem túl vékonyra), széleit néhány helyen bevagdossuk, besózzuk, majd beáztatjuk a tejbe minimum 1 napra, de ha kettő, az sem baj, sőt, még finomabb lesz a hús.
- A finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a félbevágott és felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel, majd puhára pároljuk, és a zsírjára sütjük.
- A tejből kiemeljük a karaj szeleteket, és papírtörlőn leitatjuk a nedvességet róla. Ezután frissen őrölt borssal megszórjuk mindkét oldalán, kicsit állni hagyjuk.
- Egy serpenyőben felhevítünk 5 dkg vajat és egy kevés olajat, a hússzeleteket lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk róla, majd oldalanként 2-2 percig sütjük.
- Az elősütött szeleteket átemeljük egy tűzálló tálba, mindegyikre teszünk egy darabka fagyos vajat, és egy rövid időre letakarjuk alufóliával.
- Ezután a szeleteken elosztjuk a gombát, betakarjuk a sonkával, majd a sajttal.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15-20 percre, amíg a sajt ráolvad, vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húst!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 232
- Tegnapi nézettség: 66
- 7 napos nézettség: 448
- Össznézettség: 41691
- Feltöltés dátuma: 2014. február 21.
Ajánló
Tipp: a visszamaradt pecsenyeszaftban elkészíthetjük hozzá köretnek a burgonyát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ez is egy nagyon régi kedvenc étel, habár az idejét sem tudnám megmondani, mikor készítettem utoljára. A napokban viszont eszembe jutott, a családom nagy örömére. Csak ajánlani tudom az elkészítését, mivel nagyon egyszerű.