r
Nosalty Logó

Óvári borda- Óvári szelet 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Óvári borda- Óvári szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2748 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 687 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7670.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2835 mg
  • Nátrium
    3024 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2748 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karaj filét fél centi vastagságúra szeleteljük, klopfolni nem szükséges.
  2. Elkészítjük a gombaragut: az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, a szeletelt fokhagymát, majd végül a felaprított gombát is hozzáadjuk.
  3. 10-15 percig kis lángon pirítjuk a ragut, közben fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal.
  4. Ha elkészült, kiszedjük a serpenyőből, és a maradék olajon a fűszerkeverékes lisztben megforgatott hússzeleteket elősütjük.
  5. Egy kevés olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a hússzeleteket, sonkaszeleteket, a gombás ragut elosztva -egymás tetejére.
  6. A végén egy-egy vékony sajttal beborítjuk a szeleteket.
  7. Sütőben közepes lángon kb. 20 percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22836
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 16.

Ajánló

Csirkemellszeletből is finom. Sokféle köret illik hozzá: krumplipüré, párolt rizs stb., én salátával tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét tájékán a maradék sonka felfrissítésére kiváló recept, vendégváráskor sem elhanyagolható: előre elkészíthető, a társaság érkezésekor csak sütőbe kell tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...